Engelli anne oğlu Ali için iş istiyor

Doğuştan engelli Fatma Ak, kendisi gibi engelli olan 18 yaşındaki oğlu Yaşar Ali için iş istiyor. Ak, “Yetkilileri sesleniyorum. Engelli oğlum ağır işlerde çalışamıyor. Ona uygun bir iş verin. Evimize baksın” dedi

Eli ve bacakları doğuştan engelli olan 63 yaşındaki Fatma Ak, 18 yaşındaki kalp hastası oğlu içir yardım bekliyor. Ak, kalp rahatsızlığı ve sırtında kamburluk bulunan oğlu Ali’ye iş verilmesini istiyor. Eşi ve kendisi engelli olan Fatma Ak, Yaşar Ali isimli oğlu içir yetkililerden iş istiyor. Bacaklarındaki rahatsızlık nedeniyle oturup kalkmakta zorlanan ve doğuştan sakat olan elleri nedeniyle de bütün işlerini ağzıyla yapmak zorunda kalan Fatma Ak, eşinin kazandığı paranın evlerini geçindirmeye yetmediğini söyledi. Oğlu Yaşar’ın ağır işlerde çalışamayacağının belirten Ak, kendinden sonrası için oğlunun hayatını devam ettirebilmesi için de bir işe ihtiyacı olduğunu dile getirdi.  5 sene önce kalp ameliyatı olan ve sırtında kamburluk bulunan Yaşar Ali ise, “Rahatsızlığım gereği ağır işlerde çalışamıyorum. Hasta anneme bakmak ve ilaçlarımıza gidecek parayı çıkarmak için bir işe ihtiyacım var. Öncelikle Cumhurbaşkanımıza, sondasında ise Konya’daki belediye başkanlarımızdan yardım etmelerini bekliyorum” dedi. 

ÜÇÜMÜZ DE ENGELLİYİZ

Engelli eşinin çalıştığı maaşının kendilerine yetmediğini belirten Fatma Ak, şunları söyledi: “Bende rahim kanseri var, doğuştan ellerimi kullanamıyorum ve yürümekte de zorlanıyorum. Raporum var yüzde 90 engelliyim. Eşimin dili dönmüyor, kulakları da az işitiyor. O da yüzde 60 engelli.  Oğlumun kalbinde beş sene önce delik vardı. Yapılan bir haberle sağlık bakanlığı bize bir doktor buldu ve sigortamızla İstanbul’da ameliyat oldu. Şimdi sağlık durumu iyi. Fakat askerlik de yapamayacak durumda. Oğlumun sırtında ayrıca kamburluk var. Bu yüzden ağır işlerde çalışamıyor. Ev kiramızı ödemekte zorlanıyoruz. İlaçlarımızın masraflarına yetişemiyoruz. Oğlumun ameliyatı sırasında İstanbul’a giderken çektiğimiz 8 bin lira krediyi ödeyemedik. Yardımlarla aldığım şarjlı arabamı da çaldılar. Evden dışarıya çıkamıyorum.”

OĞLUMA İŞ VERSİNLER

Belediyelerde ya da çeşitli kamu kurumlarında oğluna iş verilebileceğini aktaran Fatma Ak, oğlunun kendisine de baktığını fakat gün geçtikçe bunun zorlaştığını belirterek, oğluna bir iş bulmanın zorunlu hale geldiğini kaydetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Konya Valiliği’ne, Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ve ilçe belediyelerine seslenen Fatma Ak, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Valimiz Yakup Canbolat, belediye başkanlarımız lütfen bize yardım edin. Başkalarına muhtaç olmak istemiyoruz. Tek isteğimiz oğlumuza bir iş. Çalışıp parasını kazansın. Bizden sonra bir tutam ekmek için millete muhtaç olmasın. Çok bir şey istemiyoruz sadece bir iş verin oğlum çalışsın evimizin kirasına, ilaç masraflarımıza katkıda bulunsun” şeklinde konuştu.

AİLEME BAKMAK İSTİYORUM

18 yaşandaki Yaşar Ali Ak da, yetkililerden yardım beklediğini söyledi. Yaşar Ali, “Annem de engelli, ona ben bakıyorum. Annemin yeme içmesine ben yardım ediyorum. Babam rda bizim gibi engelli. O belediyede çalıyor fakat onun kazandığı para yetmiyor. Her yere borcumuz var. Bern çalışıp aileme yardım etmek istiyorum. Fakat sağlık durumum nedeniyle her işte çalışamıyorum. Yetkililerden bana uygun bir iş vermelerini istiyorum. Bize yardım etsinler” ifadelerinin kullandı.

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri