Enflasyon bu tarihte dibi görecek! Ekonomik kriz bitecek

Türkiye'de ekonomik krizin ne zaman sona ereceği merak ediliyordu. Enflasyonun dibi göreceği tarih açıklandı.

Türkiye'de ekonomik krizden dolayı vatandaş büyük sıkıntılar yaşıyor. Son yıllarda düşen alım gücü enflasyona bağlanıyor. Enflasyonun ne zaman dibi göreceği açıklandı. Söz konusu tarihle birlikte ekonomik kriz bitmiş olacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaşanan ekonomik kriz üzerinden enflasyonun 2025 hedefi konusunda dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın Tarafsız Bölge programına katılan Mehmet Şimşek, Haziran, Temmuz gibi 20'li rakamlara düşecek. Yılın sonunda da bizim hedefimiz yüzde 17" dedi. "Enflasyonda ilk yılı geçiş yılı olarak kabul ettik. Çünkü kırılganlıklarımız vardı. Onları giderdik. Kırılganlıkları yönetmeniz lazımdı. Bakın politika yaparken, çerçeve çizerken, her zaman en kritiğinden başlarsınız diğerlerini zamana yararsınız. Koşullar önce enflasyonu yükseltecek nitelikte. Daha sonra biz indirebilecek para politikası gecikmeyle geliyor. Biz KKM riskini yönettik, kur riskini yönettik, bütçe açığını kontrol altına aldık. Bunları yapmasaydık, enflasyon çok farklı düzeyde olabilirdi. Şimdi üç teknik birimimiz oturuyor diyorlar ki, kur, petrol fiyatları vs. şöyle şöyle olursa modelleri var tahmin ediyorlar. Biz de programımızda bunun ortalamasını aldık. Herhangi bir müdahalemiz olmadı. Petrol fiyatlarını tuttursak, bir takım önemli varsayımlarımız var. Gerçek dünya çok kompleks ve karmaşık. Modelleme ile tahminler yapıyorsunuz ve çok büyük tahminler içeriyor. 2025'in başında enflasyon 30'lu rakamlara düşecek. Haziran, Temmuz gibi 20'li rakamlara düşecek. Yılın sonunda da bizim hedefimiz yüzde 17. Dolayısıyla gelecek seneni sonunda enflasyonu yüzde 20'lerin altına indireceğimiz konusunda samimiyiz."

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri