Enflasyon böyle düşmez!

Türkiye'de enflasyonu düşürmek isteyen hükümet çeşitli tasarruf tedbirlerini duyurdu. Buna rağmen yapılan hamlelerin yanlışlığı ise tepki çekti. Son olarak akaryakıt ürün grubunda yer alan benzin ve motorine zam geldi.

Türkiye ekonomisindeki kötü gidişat devam ediyor. Son yıllarda artan enflasyon oranı vatandaşı canından bezdirdi. Bu kötü gidişata dur demek isteyen hükümet kamuda tasarruf paketini açıkladı. Bu kapsamda memurların personel servisi, makam araçları ve memur alımları kısıtlandı. Vatandaşa ise ek vergi yükleri getirildi.

BAKAN ŞİMŞEK AÇIKLAMALARIYLA TEPKİ ÇEKİYOR

Son zamanlarda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yeni vergi açıklamaları tepki çekiyor. Tüm bu hamlelerin enflasyonu düşürmek ve ülke ekonomisini normale döndürmek için yapıldığı söyleniyor. Vatandaş ise yapılan bazı hamlelerin yanlış olduğunu dile getiriyor. Enflasyona en çok etki eden unsurlardan birisi akaryakıt fiyatları. Bugün yeni zamlı tarife hayata geçirildi. Benzinin litre fiyatına 2 lira, motorinin litre fiyatına ise 1 lira 68 kuruş zam yansıtıldı.

AKARYAKITTA VERGİ ORANI DÜŞÜRÜLMELİ

Söz konusu zamma vatandaş tepkili. Enflasyonu düşürmek isterken benzin ve motorine zam yapılmasının yanlış olduğunu düşünen vatandaş, bu konuda hükümete çağrıda bulundu. Özellikle motorine gelen zamların enflasyonu tetikleyen başlıca unsur olduğu aktarılıyor. Nakliye maliyetleri arttığı için marketteki tüm ürünlere zam geliyor. Çözümün ise akaryakıttan alınan vergi miktarının azaltılarak motorinin ucuzlatılması olduğu dile getiriliyor. Aksi takdirde enflasyon oranının düşmesinin çok zor olduğu belirtiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri