Enfeksiyon Kapan Bebek Fil İyileşti

Türkiye’de doğan ikinci fil olma özelliğini taşıyan "Deniz" adlı bebek fil gökyüzüyle tanıştı. İzmir Doğal Yaşam Parkı’nın ilk gözağrısı "İzmir" ise bu ilk deneyiminde kardeşini yalnız bırakmayarak, annesine yardımcı oldu.Enfeksiyon...

Türkiye’de doğan ikinci fil olma özelliğini taşıyan "Deniz" adlı bebek fil gökyüzüyle tanıştı. İzmir Doğal Yaşam Parkı’nın ilk gözağrısı "İzmir" ise bu ilk deneyiminde kardeşini yalnız bırakmayarak, annesine yardımcı oldu.

Enfeksiyon kapmaması için doğduğu günden itibaren annesi Begümcan ile birlikte kapalı barınakta tutulan ve özel bakım uygulanan Deniz, ilk kez açık alana çıkarıldı. Güneş ve gökyüzüyle tanışan yavruya, bu ilk deneyiminde annesi ve ablası da eşlik etti. Kasım ayında pastırma yazının keyfini çıkaran yavru, sevimli hareketleriyle ilgi topladı. Açık alanda ayak basmadık nokta bırakmayan Deniz'in yaramazlık yaparak annesinin yanından ayrıldığı anlarda ise ablası yanına koşarak gözkulak oldu. Hortumuyla minik kardeşine sevgi gösterisi yapan İzmir, zaman zaman da nasıl davranması gerektiğini yine hortumuyla gösterdi.

Yavru fil Deniz’in sağlıklı bir gelişim süreci geçirdiğini belirten İzmir Doğal Yaşam Parkı yetkilileri, “Enfeksiyon riskine karşı bugüne kadar yavruyu kapalı barınakta tutuyorduk. Giderek gücü artıyor. Bugünden sonra hava şartlarının iyi olduğu günlerde birer saat dışarıya çıkaracağız. Yavrumuz, ablası İzmir'le de çok iyi anlaşıyor. İzmir, bakım konusunda annesine çok yardımcı oluyor. Kardeşine hortumunu nasıl kullanacağını öğretiyor. Deniz bebeği yakın zamanda babası Winner ile de buluşturacağız.” diye konuştu.

FİL AİLESİ BÜYÜYOR

Türkiye’de doğan ilk fil olma özelliğini taşıyan ve ismi İzmirliler tarafından belirlenen yavru fil İzmir, 5 Şubat 2011 tarihinde Doğal Yaşam Parkı’nda dünyaya gelmişti. Yaklaşık dört yıl sonra aynı sevinç tekrar yaşandı. 21 aylık gebelik süresini tamamlayan Begümcan, park bünyesinde kurulan ekibin gözetiminde, 13 Ekim 2014 tarihinde ikinci yavrusunu dünyaya getirdi. Doğduğunda 102 kg. olan yavrunun ismini, park çalışanları Deniz olarak belirlemişti. Yeni yavruyla birlikte genişleyen İzmir Doğal Yaşam Parkı’ndaki fil ailesinin fert sayısı dörde yükseldi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri