Enez’de Ab Projesi Yürütülüyor

Edirne’nin Enez ilçesi ile Bulgaristan’ın Hoskova bölgesinde uygulanan AB projesi ile tarihi yerler düzenlenecek.    Enez Kaymakamlığı’nda yapılan yazılı açıklamada, Bulgaristan–Türkiye IPA Sınır Avrupa Ötesi İşbirliği...

Edirne’nin Enez ilçesi ile Bulgaristan’ın Hoskova bölgesinde uygulanan AB projesi ile tarihi yerler düzenlenecek.

    Enez Kaymakamlığı’nda yapılan yazılı açıklamada, Bulgaristan–Türkiye IPA Sınır Avrupa Ötesi İşbirliği Programını’nın üçüncü teklif çağrısı kapsamında yürütülmekte olan 2007CB16IPO008-2013-3-115 sayılı “The Voice of the Rock” (Taşın Sesi) isimli projenin 12 Şubat 2014 tarihinde başladığı ve 11 Ağustos 2015 tarihinde sona ereceği bildirildi.

    Projenin lider ortağının Enez Kaymakamlığı olduğu projede Lyubimets Belediyesi ve Rhodopica Vakfı’nın da Bulgaristan ortağı olarak bulunduğu açıklandı. Proje ile Enez ve Haskovo bölgelerinde tarihi yerlerin düzenlenmesine ve turizmin gelişmesine katkıda bulunacağı belirtilen açıklamada, Enez’de bulunan “Kralkızı Bazilikası”na giden yolun yürüyüş yolu olarak düzenleneceği ilçe merkezi ve sahilde birer tane olmak üzere 2 adet turizm bilgi bürosu inşa edileceği kaydedildi.

    Lyubimets Belediyesi tarafından da Malko Gradiste köyünde yer alan 'Eski Okul' binasının restore edileceği ayrıca Rhodopica Vakfı tarafından ise 'Gluhite Kamani - Sağır Taşlar Trak Tapınağı'nın da restorasyonunun yapılacağı ifade edildi.

    Enez Kaymakamlığı açıklamasında projenin sonunda 2 ülke arasındaki işbirliğini geliştirmeyi, çevre, doğa, tarihi ve kültürel mirasın korunmasına katkıda bulunmanın hedeflendiği belirtildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri