Enerji tasarruf cihazı icat eden sanayici destek b

Statik boya imalat şirketi sahibi olan Ali Sarı, kendi icat ettiği cihaz ile ısınma ve ışıtmada büyük oranda tasarruf sağladığını ifade ederek, kendisinin desteklenmesini istedi
Sarı, uzun yıllardır üzerinde çalıştığı cihazın enerji tasarrufuna büyük oranda katkı sağlayacağını belirterek, tamamen kendisinin icat ettiği sistemin hayata geçirilmesi ile ülkede yaşanan enerji krizini büyük oranda düşüreceğini iddia etti. Sarı, projeyi bizzat kendisinin denediğini, uzun bir süre kullandığını da dile getirirken, “Projeyi daha geliştirmek için çalıştığım sırada alacak verecek meselesi yüzünden cezaevine girdim. Cezaevinde kaldığım süre içerisinde sistem üzerinde daha geniş çalışma imkânım oldu. Ve sistemi tamamen çalışır ve büyük oranda verim sağlayan konuma getirdim” dedi.
Projenin tamamlanmasının ardından Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığı ile Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Adalet Bakanlığı’na, proje hakkında bilgi verdiğini de dile getiren Ali Sarı, “Cumhurbaşkanlığından gelen yanıtta proje ile ilgilenildiğini ve Adalet Bakanlığı aracılığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına gönderildiği söylendi. Bu arada ben cezamı tamamladım ve cezaevinden çıktım. Ancak şu ana kadar arayan olmadı. Projenin özelliklerini duyan bazı yabancı girişimciler beni arayarak belirli miktar karşılığında patentini vermemi istediler. Ancak ben tüm işlemlerin yasal olması ve projenin burada kalması için bu teklifi kabul etmedim” diye konuştu.
Projeyi Türkiye’nin değişik illerinde 4 ayrı notere tasdik ettirdiğini ileri süren ve sistemin çalışması hakkında bilgi veren Sarı, kendisinin mutlaka dinlenilmesini istedi. Sarı, “Bu sistem tek dairelik evlerden 20 dairelik sitelere kadar uygulanıyor. Ortalama 2 metreye 4 metre olan cihaz sayesinde tek dairenin tamamen ısınması ve aydınlatılması için yılda 10 ile 20 litre mazot kullanılıyor. Bu sistem ile 2 ve 10 daire arası siteler 50 ile 70 litre arası mazot harcanıyor. Daire sayısının artmasına paralel olarak mazot kullanımı da yıllık bir tona kadar ulaşıyor. Sanayilerde orta ölçekli bir işletmeye kurulan cihaz ise iş yerinin tüm enerji giderlerini karşılamak için yılda 300 litre civarında mazot yakıyor” diyerek projenin geniş kapsamlı hayata geçirilmesi için gereken desteğin verilmesini istedi.
ALİ SAİT ÖGE

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Türkiye Haberleri