Endüstri Zirvesi bugün başlıyor

KONMAK 2015 Fuarı, “Konya Endüstri Zirvesi Fuarı” adı altında yarın açılıyor. 3 Mayıs'a kadar açık olacak fuar; 6 ayrı salon, 66 bin metrekarelik kapalı alan, 24 ülkeden 525 firma ve bin 546 marka yer alacak

KONMAK 2015 12. Uluslararası Metal İşleme Makineleri, Kaynak, Kesme, Yan Sanayi Ekipmanlar, delme Teknolojileri, Malzemeler ve El Aletleri Fuarı (Hidrolik ve pnömatik özel bölümü) kuruluşumuz TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş. tarafından Konya Endüstri Zirvesi başlığı adı altında İSKON, KONELEX, Konya Döküm ve Saç İşleme 2015 fuarları ile eş zamanlı olarak TİAD Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği, MİB Makine İmalatçıları Birliği İşbirliği, Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası ve KOSGEB'in sağladıkları destekler ile 30 Nisan-3 Mayıs 2015 tarihleri KTO-TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi'nde gerçekleşecek.

Fuarın açılışıyla ilgili Rixos Otel'de basın toplantısı düzenleyen TÜYAP A.Ş. Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, "2014 yılında 21 ülkeden 377 firma, 760 markanın sergilendiği fuarımız, bu yıl katılımcı sayısı itibari ile geçtiğimiz yıl oranla ciddi bir büyüme göstererek, 6 ayrı salonda 66 bin metrekarelik kapalı alanda 24 ülkeden 525 firma bin 546 marka ile "Anadolu'nun en büyük fuar merkezi" olan fuar alanımızda gerçekleşecektir" dedi.

KONYALI FİRMALAR İÇİN FIRSAT

Geçen yıl 18 ülke ve 54 ilden gelen 42 bin 298 ziyaretçiyi ağırladıklarını ifade eden Ersözlü, "Bu yıl hedefimiz, katılımcı sayısındaki yüzde 73'lük rekor büyümeye paralel olarak, üretimin yoğun olduğu iller başta olmak üzere 60 farklı il ve sektörler açısından hedef pazar niteliği taşıyan 30 farklı ülkeden gelecek toplam 60 bine yakın ziyaretçiye ev sahipliği yapmaktır" diye konuştu.

Makine İmalatçıları Birliği Genel Sekreteri M. Nail Türker ise, KONMAK Fuarı'nı ilk defa desteklediklerini belirterek, "Bundan önce desteklediğimiz fuarlarda çok ciddi bir büyü yaşadı. Fuara katılan firmalar olumlu havayı hissetti. Konya imalat sanayisi açısından önemli bir sektör olarak karşımıza çıkıyor. Konya'nın imalatı Türkiye ve diğer ülkelere önemli katkı sağlayacaktır. Bu fuarla birlikte Türkiye'nin yatırım alanı daha da dikkat çekecek. Konyalı firmaların da kapasitesini göstermede fuarın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Fuar firmalar için gerçek bur fırsattır" açıklamasını yaptı.

Tüyap Konya, 30 Nisan-1 ve 2 Mayıs 2015 tarihlerine 10:00-19:00, 3 Mayıs 2015 Pazar günü ise 10:00-18:00 saatleri arasında ziyarete açık kalacak.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri