Endonezyalı Prof. Dr. Felizia Arni: En iyi fikirlerimi Konya'da ürettim

Selçuk Üniversitesi’ne (SÜ) sağlık, teknoloji, spor ve sosyal alanlarda çalışma yapmak için gelen Endonezyalı Prof. Dr. Felizia Arni, “Konya benim için çok değerli ve güzel. En iyi tecrübe ve fikirlerimi burada ürettim” dedi

Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öncülüğünde, Uluslararası İşletme, Ekonomi ve Finans konferansı düzenledi. Konferansa 7 farklı ülkeden akademisyenler katıldı. Merhaba Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan Endonezyalı Prof. Dr. Felizia Arni, Konya’da olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, Selçuk Üniversitesi ile ortak çalışma yaptıklarını dile getirdi.

TÜRKİYE İLE DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ

Endonezyalı Prof. Dr. Felizia Arni, sosyal alanlarda Selçuk Üniversitesi ile çalışma yapacaklarını söyledi. Arni, “Türkiye ve Konya’yı çok seviyorum. Bu yıl bilim, sağlık, sosyal, teknoloji, spor ve sosyal alanlarda iş birliğini Selçuk Üniversitesi ile yapacağız. Bunun üzerine protokol imzalandı. Çok keyifli geçeceğini inanıyorum. Dünyanın birçok üniversitesinden gelen akademisyenler ile tanışmak ve burada bulunmak çok güzel bir duygu. Çok güzel tecrübeler edindim. Selçuk Üniversitesi ve birçok yabancı akademisyen ile ortak çalışma yapmak çok keyifli. Türk yemeklerini ve kültürünü çok beğeniyorum. Diğer ülkelerden gelen meslektaşlarım da Türk yemeklerini çok beğeniyorlar. Konya benim için çok değerli ve güzel. En iyi tecrübe ve fikirlerimi burada ürettim. Şimdi ise burada olmak akademik anlamda yeni fikirler üretmeme yardımcı oluyor. Akademik anlamda daha iyi gelişmek ve geliştirmek için Türkiye ile daha çok çalışacağız. Selçuk Üniversitesi’nde bizlerle ilgilenen meslektaşlarım sayesinde çok iyi ağırlanıyoruz. Her zaman Türkiye’ye ve Konya’ya gelmek için fırsat bulmaya çalışıyorum. Daha önce de gelmiştim. Konya’yı çok beğendim. Çok güzel tarihi ve turistik mekanları bulunuyor. Umarım her zaman Selçuk Üniversitesi ile beraber çalışırız” ifadelerini kullandı.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BAŞARI KAYDEDİYOR

Türkiye’nin bilim alanında başarı kaydettiğini dile getiren Arni, sözlerine şöyle son verdi: “Türkiye bilim, spor, sanat ve birçok alanda başarılı. Spor alanında ön plana her zaman çıkıyor. Özellikle futbol ve voleybolda dünyada başarı kaydediyor. Bilim alanında savunma sanayide ön plana çıkmayı başarıyor. Bizler böyle güzel bir ülke ile ortak çalışmaktan mutluluk duyuyoruz. Selçuk Üniversitesi birçok alanda başarı kaydediyor. Sosyal alanlarda burada eğitim gören öğrenciler kendini geliştirebiliyorlar. Bunun her ülkede mümkün olmadığını biliyorum. Selçuk Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler çok şanslı. Türkiye sosyal bilimlerde başarılı ülke oldu. İlerleyen yıllarda daha çok başarılı olacağını düşünüyorum.”

ALİ GÖZEN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri