Endonezya'da yolcu uçağı okyanusa indi

Özel bir havayolu şirketine ait yolcu uçağı Endonezyo-Bali arasındaki uçuşunu okyanusta tamamladı.

Endonezya'da yolcu uçağı okyanusa indi. Endonezya'nın en büyük özel havayolu şirketi olan Lion Air'e ait bir yolcu uçağı, Endonezya'dan Bali adasına uçmak için hareket etti. Bali adasına iniş yapmaya hazırlanan uçak iniş pistini ıskalayınca okyanusa iniş yapmak zorunda kaldı. Yapılan açıklamada uçağın suya başarılı bir şekilde indiğini ve 172 yolcu ile mürettebatın hayatta olduğu belirtildi.

PİSTİ 300 METRE ISKALDI

Endonezya'dan hareket eden uçak yolculuğunu sorunsuz bir şekilde tamamlayarak Bali adasına ulaştı. Bali adasındaki piste iniş yapmak için hazırlanan uçak pisti 200-300 metre ıskalayınca suya iniş yapmak zorunda kaldı. İniş esnasında uçakta çok büyük bir hasar oluşmazken en büyük hasarın uçağın kuyruk kısmında olduğu belirtildi. Uçak enkazı henüz kaldırılmazken yetkililerin incelemesinden sonra okyanustan çıkartılacak.

İLK HABERLER GELMEYE BAŞLADI

Avustralya'nın AAP haber ajansının verdiği bilgiye göre Endonezya'dan kalkış yapan uçak TSİ 09:00 sularında inişe geçti. Olay yerinde bulunan görgü tanıklarının ifadesine göre uçak hızlı olması nedeniyle duramadı ve pisti geçerek suya düştü. Reuters ise yaptığı açıklamada Endonezya hükümetinin 172 yolcu ve mürettebatın sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladığını bildirdi. AFP haber ajansının Bali'de bulunan Densapar kentindeki muhaberi ise verdiği bilgilerde bir çok yolcunun başları ve vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanarak hastaneye getirildiğini ancak yaralı sayısının net olarak bilinmediğini belirtti.

YEREL KANALLAR İLK GÖRÜNTÜLERİ YAYINLADI

Bali'de bulunan yerel televizyon kanalları ise yayınladıkları görüntülerle yolcuların suya düşen uçaktan tahliye edilmelerini yayınladı. Twitter üzerinde de paylaşılan fotoğraflarda uçağın sığ bir kayalıkta bulunduğu ve arka kısmının bölündüğü görüldü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri