Endonezya’da Turistleri Taşıyan Tekne Battı: 15 Kişi Kayıp

Endonezya’nın doğusunda adalar arasında seyahat yapan bir teknenin batması sonucu 10 kişinin kurtarıldığı ve 15 kişinin de kayıp olduğu bildirildi. Teknede 5 Endonezyalı mürettebat ve 20 yabancı turist olduğu açıklandı.Teknenin Lombok...

Endonezya’nın doğusunda adalar arasında seyahat yapan bir teknenin batması sonucu 10 kişinin kurtarıldığı ve 15 kişinin de kayıp olduğu bildirildi. Teknede 5 Endonezyalı mürettebat ve 20 yabancı turist olduğu açıklandı.

Teknenin Lombok adasından Komodo adasına gittiği belirtildi. Lombok adasında yerel bir yetkili Suryaman, 5 Endonezyalı mürettebat ve 20 yabancı turist olan teknenin perşembe günü gece Lombok’tan ayrıldığını ve dün gece battığını söyledi. Suryaman ayrıca teknenin batma haberinin kendilerine bugün sabah 08.00 sularında ulaştığını ifade etti.

İletişim kopukluğunun arama kurtarma çalışmalarını aksattığını belirten Endonezyalı yetkili, şimdiye kadar 10 kişinin kurtarıldığını aktardı. 5 kişi kurtarma ekibi gelmeden yerel balıkçılar tarafından kurtarıldı.

Tekneyi işleten şirketin yetkilisi, batmaya sebep büyük ihtimalle fırtınanın sebep olabileceğini söyledi. Lombok’tan Komodo adasına seyahat 3 gün sürüyor. Turistler Komodo adasına kertenkeleleri gözlemlemek için gidiyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri