Endonezya bize uzak ülke değil

İrfan Eğitim, Yardımlaşma ve Dostluk Derneği ile Genç İrfan-Der tarafından ortaklaşa organize edilen 'Uzaktaki Yakınlar Endonezya' panelinde Endonezya kültürel, ticari ve tarihi açından tanıtıldı

İrfan Eğitim, Yardımlaşma ve Dostluk Derneği ile Genç İrfan-Der tarafından ortaklaşa organize edilen 'Uzaktaki Yakınlar Endonezya' panelinde Güneydoğu Asya ülkesi olan Endonezya bilinmeyen yönleriyle anlatıldı. Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu'nda gerçekleştirilen panelde konuşan İrfander Başkanı Av. Ali Gökmen, "Şehid Mahmud Esad Coşan Hoca Efendinin işareti ile yine MEC Vakfı öncülüğünde kurulan kardeşlik köprüsünün diğer ucundaki uzaktaki yakınlar olan Endonezya ve çevresini kültürel, ticari ve tarihi açıdan yakından tanımak adına bu panelimizi organize ettik. Dünyanın en kalabalık Müslüman ülkesi ve aynı zamanda nüfus yoğunluğu bakımından en büyük dördüncü ülkesi yaklaşık 250 milyonluk nüfusuyla Endonezya’dır. Güneydoğu Asya’da yer alan ve yaklaşık 17 bin adadan oluşan ülkede fakirlik oldukça yaygındır. Gerek sömürge döneminde, gerekse bağımsızlık sonrasında yürütülen yoğun faaliyetlerle Endonezya halkı İslamî kimliğinden, maddi ve manevi değerlerinden uzaklaştırılmaya çalışılmaktadır. Buna rağmen İslam’ı gereği gibi yaşamaya çalışanların sayısı da az değildir" diye konuştu.

MADDİ VE MANEVİ DESTEK OLUYORUZ

Ülkedeki yoksulluğa ve İslami kimliğin önemine dikkat çeken Gökmen, "Özellikle son yıllarda dinî hayata dair bilinçlenme hız kazanmış, halkı yeniden İslamî kimliğine kavuşturma ve aynı zamanda sosyal dayanışmayı sağlama amacı taşıyan çalışmalar giderek artmıştır. Uluslararası kurban organizasyonumuz, insanî ve İslamî bir vazife olarak, uzak diyarlarda yüz yıllardır ihmal edilen kardeşlerimize hem maddi hem de manevi destek olmak amacıyla yürüttüğümüz çalışmalardan biridir. Ayrıca yoğun olarak ilgi çekilen, herkesin yoğun ilgi gösterdiği yerlerden ziyade, kimsenin gitmediği, gidemediği, gözden ırak yerlere ulaşılmasını ve yardım götürülmesini önemsiyoruz. Bu nedenle Endonezya’yı daha yakından tanımak amacıyla bu program tertip edilmiştir. Müslüman kardeş coğrafyamız Endonezya’yı kültürel, ticari ve tarihi açıdan tanımak çok önemlidir" ifadelerini kullandı. Moderatörlüğünü Eğitimci İzzettin Pak'ın yaptığı panelde; Prof. Dr. İsmail Hakkı Göksoy, 'Tarihi, sosyal ve kültürel açıdan Endonezya', Konya Ticaret Odası Dış Ticaret Müdürü Hüsamettin Güngör 'Ticari açıdan Endonezya' ve Avukat Hüseyin Çelik 'Endonezya İzlenimleri' konulu sinevizyon eşliğinde sunum yaptılar.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri