Endişeli laikler kafayı çizdi

Endişeli laiklerin gazetesi Cumhuriyet, bugün manşetine endişeli laikleri daha da endişelendirecek bir haberi taşıdı. İşte Cumhuriyet'in içinde namaz, din, tarikat ve Kuran kursu geçen o haberi...

Endişeli laiklerin referans gazetesi Cumhuriyet'i yine namaz, tarikat, Kuran kursu ve din korkusu sardı. Bugün namaz, Kuran Kursu ve Besmele konulu 3 haberi kolaj yapan gazete, yaşadığı paniği 'Örümcek Adama namaz kuldırdılar' başlığıyla manşetine taşıdı. Gazete haberin spotunda ise "Tarikatların önünün açıldığı, hurafelerin arttığı Türkiye’de bunu da yaptılar" diyerek, yaklaşan 'büyük tehlikeye' dikkat çekti. 

İşte Cumhuriyet gazetesinin birleştirerek manşet yaptığı ve endişeli laikleri yerinden zıplatacak o haberi...
"1- Örümcek Adam’a namaz kıldırdılar
 
Tarikatların önünün açıldığı, hurafelerin arttığı Türkiye’de bunu da yaptılar
 
Ankara’da bir ilköğretim okulunda din kültürü ve ahlak bilgisi dersi için test tekniği ile hazırlanan sınav kâğıdına çizgi roman kahramanı Spiderman (Örümcek Adam) namaz kılarken yerleştirildi.
2- Besmeleyle kesilen ette mikrop olmaz
 
Milas İlçe Eğitim Müdürlüğü tarafından, özel bir eğitim kuruluşunun desteğiyle düzenlenen hizmet içi eğitim seminerinde katılan Hüseyin Tobi adlı konuşmacının, Şam Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmayı kaynak göstererek, besmeleyle kesilen kurban etinin mikrop barındırmayacağını savunduğu bildirildi.
 
3- Cihaner: Tarikatlar rahat hareket edecek
 
İlhan Cihaner, yasaya aykırı eğitim kurumu açmanın suç olmaktan çıkarılmasının sorun yaratacağını kaydetti.
 
Cumhuriyet/Ankara Bürosu- CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, yasaya aykırı eğitim kurumu açmanın suç olmaktan çıkarılmasının sorun yaratacağını söyledi. Bu maddenin kalkması halinde denetimsiz bir alan oluşacağını belirten Cihaner, merdiven altı kreşlerin, dershanelerin ve Kuran kurslarının çoğalacağını vurguladı. Cihaner, bununla tarikatların şehirlerde daha rahat hareket edeceğini de ifade etti."
 
Cumhuriyet gazetesinin manşet haberi aynen bu şekilde. Şimdi gözler, endişeli laiklerin 'Tehlikenin farkında mısınız?' şeklinde sosyal medyada başlatacakları kampanyada... 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Medya Haberleri