Enderun’un pehlivanları Konya şampiyonu

2010–2011 eğitim öğretim yılı lise ve dengi okullar arasında düzenlenen, 16 yaş grubu Yıldızlar serbest güreş yarışmasında takım halinde 2. olan Özel Enderun Lisesi öğrencileri 17 -18 yaş gurubu gençler Serbest ve Grekoromen güreş yarışmalarında da
 Geçen yıl yıldızlar ve gençler arasında yapılan güreş yarışmalarında da birinciliği göğüsleyen Özel Enderun Liseleri, bu sene de şampiyonluğu bırakmayarak Türkiye grup şampiyonluğuna katılmaya hak kazandı.
Geçen sene takım halinde şampiyon olan Özel Enderun Liseleri Müdürü İlhan Yılmaz, “Öğrencilerimizin her zaman spor yapması taraftarıyız. Başarı ise sporun arkasından gelir. Şu anda öğrencimizin hepsi, çeşitli sosyal faaliyetlere katılıyor. Biz her zaman onların yanındayız. Türk gençliği, elinden tutulduğu zaman her dalda başarılı olabilecek kapasitededir.” dedi. Konya’nın diğer okullarını 25 puan farkla geride bırakan Özel Enderun Liseleri, Türkiye grup şampiyonluğuna katılmak üzere Konya’yı temsilen Manisa ya gidecek takımda yer alacak.
Grup halinde dereceye giren öğrenciler şu isimlerden oluştu: Yıldızlarda, 46 kiloda, Muhammet Ali Ergün, 50 kiloda,  Adem Çoban, 58 kiloda,  Seyit Gönül,  58 kiloda, Bahattin Sefa Düğen, 63 kiloda,  Ali Ramazan Yeşilyurt, 76 kiloda, Muammer Eski, Gençlerde: 60 kiloda, Ahmet Necati Çakmak, 66 kiloda, Mehmet Akif Eken, 66 kiloda, Mustafa Hemek, 74 kiloda, Mahmut Sami Tekelioğlu, 84 kiloda, Hüsnü Dursun, 96 kiloda, Ahmet Özeskici, 96 kiloda İsmail Şahin, 120 kiloda Muhammet Ali Bircan
Yarışmaya katılan öğrencileri tebrik eden ve birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Müdür Yılmaz, “Arkadaşlar takım halinde birinci oldu. Hepsini teker teker tebrik ediyorum. 2003 yılından bu yana gerek serbest gerekse grekoromen kategorilerinde il grup ve şampiyonluğunda çeşitli dereceler elde ettik. Bireysel başarılar şimdi de takım halinde devam ediyor. Bu başarılarda emeği geçen Özel Enderun Liseleri Spor koordinatörü M. Yavuz Gürbüzer Beden Eğitimi Öğretmenimiz Mustafa Erol’a antrenörlerimiz Yavuz Özkış ve Mustafa Erdemir’e teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri