Enderundan Yıldıza ziyaret

Özel Enderun Liseleri öğrencileri, Gençlik İl Spor Müdürü Muhittin Yıldızı makamında ziyaret etti

Söyleşi tadında geçen ziyarette öğrenciler merak ettikleri konularda bilgiler aldılar. Gençlik İl Spor Müdürünü yakından tanıma fırsatı yakalayan öğrenciler, Konya’da bu makamın sorumluluklarını ve yapılan çalışmaları hazırladıkları sorularla öğrendiler. Sorumluluklarının büyük olduğunu dile getiren Yıldız, 7’den 77’ye spor yapmak isteyen halkımızın spor yapmasını sağlarken hem beden hem de ruh eğitimiyle bunu yapmaya çalıştıklarını anlattı.

 

Başarılı sporcular yetiştirdiklerini, müsabakalar düzenlediklerini, genç, dinamik bir toplum oluşturmaya çalıştıklarını ifade etti. Okullar arası spor müsabakası İl Milli Eğitimden Gençlik Spora devredilmesinin spora olan katkılarından bahseden Yıldız, “Bizim tecrübemiz daha iyi, imkanlarımız Milli Eğitim Bakanlığına göre daha geniş. Onlar bize, biz onlara çok destek vererek çalışmalarımızı daha etkin hale getiriyoruz.” dedi. Konya halkını spora teşvik etmek için halk oyunları, tiyatro, seramik, müzik, yabancı dil, ney, kanun kursları açtıklarını ve geziler düzenleyip gençleri spora teşvik ettiklerini, antrenörlerimizin bu konuda çok büyük destekleri olduğunu açıkladı.

 

Özel Enderun Liseleri Beden Eğitimi Öğretmeni Mustafa Erol ise şunları söyledi, “Gençlik Spor Genel Müdürlüğünün öncülüğünde Konya Valiliği Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce Organize edilecek olan “1. Uluslararası Çocuk Spor Oyunları” 20-23 Nisan tarihleri arasında İlimizde yapılacaktır. Bizde bu konuda yapabileceklerimizi ve yardım edebileceğimizi dile getirdik. Ülkemiz sporcularının farklı kültürleri tanımalarını sağlayarak, spor tecrübelerine katkı sağlamak görevlerimiz arasındadır. Bize vakit ayırıp düşüncelerini ve çalışmalarını anlatan Gençlik İl Spor Müdürü Muhittin Yıldız’a teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri