Enderun ve Gençlik mezunları buluştu

Çeyrek asırdır Konya’da eğitim alanında hizmet veren Gençlik Eğitim Kurumları, 2000 yılında bu yana mezun ettiği mezunları,buluşturdu. Buluşmada eski dostlar bir araya gelerek hasret giderdi

Gençlik İlk/Orta Okulu, Enderun İlköğretim Okulu, Enderun Lisesi, Enderun Fen ve Anadolu Lisesi, Gençlik Temel Lisesi’nden mezun olup, 2000 yılından başlayarak 2018 dönemine kadar mezunların buluştuğu Geleneksel Mezunlar Buluşması programı, öğretmenler ve öğrencilerin hasret gidermesine vesile oldu. Özel Gençlik İlkokulu – Ortaokulu bahçesinde egrçekleşen ‘Mezunlar Buluşması’na Gençlik Eğitim Kurumları Yöneticileri, geçmiş dönemlerde ve hali hazırda okullarda görev yapan idareci ve öğretmenlerin yanı sıra çok sayıda mezun genç katıldı. Türkiye’nin kamu ve özel farklı kurumlarında çalışan, farklı illerden gelen mezun gençler öğretmenleriyle ve arkadaşlarıyla hasretleşerek mutlu oldular.

KALİTE YOLCULUĞUNA DEVAM EDİYORUZ

Buluşmanın açılışında meslek tanışmaları yapıldı. Çeşitli sektörlerde çalışan mezunlar, kendi alanları ile ilgili çalışan mezunlar ile bir araya gelerek istişare imkanı buldu. Daha sonra yemek ikramı yapıldı. Geleneksel Konya düğün pilavı ikramının ardından ise selamlama konuşmaları yapıldı. Gençlik Eğitim Kurumları Kurucu Temsilcisi Muharrem Turşucu burada yaptığı konuşmada, “Programı organize eden, bu hizmeti bize sağlayan idareci ve arkadaşlara, katılımınızdan dolayı da siz gençlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Mezunlar Buluşması ile ilgili değerlendirme yapan Gençlik Eğitim Kurumları Genel Müdürü Barış Çağlayan Çakır ise, “25 yıl önce başlatılan hizmette, Gençlik Eğitim Kurumları olarak dört okulumuzla bugün eğitimde kalite yolculuğuna devam ediyoruz. Şüphesiz ki bu başarıda siz değerli mezunlarımızın da önemli katkısı vardır. Biz mezunlarımız ile güçlü bir kurumuz. Bu organizasyonlar kolay gerçekleşmiyor. Mezunlara yönelik yapılan çalışmalarımızda değerli görüş ve katkılarınızı bekliyor, katılımlarınızdan dolayı da her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

MESLEKİ İSTİŞARE SAĞLANIYOR

Önceki buluşmalardan farklı olarak, bu yıl Mesleki Tanışmalar ile aynı meslek sahibi gençlerin tanışma ve mesleki istişare sağlama imkânı bulduklarını ifade eden Enderun Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Said Turgut da “Programın yapılması kadar, katılımın olması da önemli. Güzel ülkemizin farklı illerinden programımıza katılan gençlere teşekkür ediyoruz. Bu yoğun katılım bizleri daha güzel programlar organize etme motivasyonu sağlıyor” şeklinde konuştu.  Enderun Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı İsa Karamanoğlu da mezunlara yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, katılımdan dolayı gençlere teşekkür etti.

BÜYÜK BİR CAMİA İÇİNDEYİZ

Program hakkında konuşan mezunlar ise buluşmayı gerçekleştiren kurum idarecilerine ve dernek yetkililerine teşekkür ederek, “Yıllar önce aynı sıraları paylaştığımız arkadaşlarımız ile buluşmak ve hasret gidermek çok güzel bir duygu. Ayrıca aynı sınıfta bulunmasak bile bu çatı altında eğitim almış, aynı sektörlerde hizmet verdiğimiz kişilerle de yeni dostluklar kuruyoruz. Enderun, Gençlik, büyük bir aile olmuş. Her yerde bir Gençlik ve enderun mezunu var. Bu gurur verici bir şey. Bizler bu camiada eğitim alıp mezun olduğumuz için mutluyuz” ifadelerine yer verdi.

Serbest Mikrofon ile Öğrenci ve öğretmenlerin duygularının alınması ve çekilen hatıra fotoğrafının ardından program gecenin ilerleyen saatlerine kadar hasbihal ile devam etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri