Enderun Vakfı’ndan kermes

Enderun Vakfı her yıl geleneksel olarak düzenlediği kermesi bu yıl da gerçekleştirdi. Zafer alanı eski Kız Ortaokulu bahçesinde açılan kermes 10 gün açık kalacak.

Enderun Vakfı Başkanı Osman Bağcı, kermesten elde edilecek olan gelir ile ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının eğitimlerine katkı sağlayacaklarını söyledi. Bağcı, “Vakıf olarak en büyük arzumuz ihtiyaç sahibi öğrencilerin ailelerine yük olmadan eğitimlerini almalarını sağlamak. Bunun için başta vakıf çalışanlarımız olmak üzere herkes büyük bir özveri ile çalışıyor” diye konuştu

Bağcı, bu kermese de çeşitli kurumların yanı sıra en çok hayırsever ev hanımlarının destek olduğunu söyleyerek, “Kermeste satışa sunulan el işleri, çeyizler, süs eşyaları, giysiler ve değişik eşya çeşitlerinin tamamı hayırsever ev hanımlarımızın tedarik ettiği ürünler birçoğu kendilerin el emekleri. Bunun yanı sıra öğrencilerimiz olsun, gençlerimiz olsun bizlere büyük destek veriyor. Ev hanımlarımız evlerinde yaptıkları günlük sıcak yemek çeşitlerini kermese getiriyor. Burada görev alan bayanlar mantı, saç böreği gibi hamur işleri ile kermese büyük oranda katkı sağlıyor” dedi.
Kermesin şehrin en kalabalık yerinde olduğu için büyük ilgi görmesinin de sevindirici bir durum olduğunu söyleyen Bağcı, Konya halkının verdiği desteğe de teşekkür etti.

ALİ SAİT ÖGE
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri