Enderun Lisesi minderde şampiyon

Selçuklu Belediyesi Kongre Merkezi ve Spor Salonu’nda yapılan ve Konya genelinde toplam 14 takımın katıldığı müsabakalarda Özel Enderun Lisesi 68 puanla takım halinde yine birincilik ipini göğüsledi.

İl seçmelerinde 50 kiloda Durmuş Ali Yuvak, 55 kiloda İsa Turan ve 96+ kiloda Mehmet Yılmaz tüm rakiplerini yenerek birincilik kürsüsüne çıkarken, 74 kiloda Osman Bilgihan, 96 kiloda Mustafa Yat ve 96+ kiloda Mustafa Kavaklı ikinci, 50 kiloda Ahmet Şimşek, 55 kiloda H.Hüseyin Civan, 66 kiloda Hasan Behriz ve 74 kiloda A.Faruk Çimen üçüncü oldular.

Özel Enderun Liseleri Beden Eğitimi Öğretmeni Ve Spor Koordinatörü Osman Bozdemir, 15-16 ve 17-18 yaş gruplarında 2 yıldır takım halinde Konya Şampiyonu olduklarını belirterek, “Bu başarı 6 senenin bir ürünüdür. Amacımız Türkiye Şampiyonasına, milli takıma sporcu göndermek ve ata sporu güreşin tanınmasına katkı sağlamak” dedi. Özel Enderun Liseleri Müdürü İlhan Yılmaz da ata sporu güreşe özel önem verdiklerini belirterek, “Gençlerimizin sporla uğraşmaları onları hem bedenen hem de ruhen zinde tutarak daha başarılı olmalarını, başarılı oldukça da kendilerine daha çok güven duymalarını sağlıyor. Spor ile ilgilendikleri için zararlı alışkanlıklardan da uzak duruyorlar. Onların başarıları bizleri Türk sporunun geleceği adına umutlandırıyor. Gençlerimizin arasından yeni Yaşar Doğular, Ahmet Ayıklar, Hamza Yerlikayalar, Celal Atikler çıkmasını bekliyorum. Başta çocuklarımızın bu başarısında büyük emekleri olan güreş hocamız Haydar Şahin ve spor koordinatörümüz Osman Bozdemir olmak üzere tüm güreş takımımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri