‘En yüksek fiyatı yine biz vereceğiz’

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkan Adayı Recep Konuk, Altınekin Merkez ile birlikte Sarnıç, Dedeler, Oğuzeli, Yaylalar ve Akıncılar Mahalleleri çiftçileriyle bir araya geldi.

Ziyaret ettiği yerlerde çiftçilerin tek tek sıkıntılarını dinleyen, sorularını yanıtlayan Recep Konuk, başkan olduktan sonra ilk iş olarak avansların iki katına çıkarılmasını sağlayacaklarını ve isteyen her çiftçinin arpa eker gibi pancar ekebileceği bir sistemi kuracaklarını, kim ne kadar pancar ekerse eksin, bu pancarların tamamını A kotasından alacaklarını söyledi.

NAKLİYEDE YAŞANAN SIKINTILARIN TAMAMINI ÇÖZECEĞİZ

Gerçekleştirilen sohbette çiftçilerin Konya Şeker’in mevcut yönetiminin nakliye konusunda bölgedeki kooperatifler ve kamyon sahiplerine sıkıntı yaşattığına dair şikâyetleri üzerine de Konuk “İş başına geldikten sonra nakliyede yaşanan sıkıntıların tamamını çözeceğiz, Konya Şeker’in bütün nakliye işini bölge insanının kamyonlarıyla ve bölgemiz insanınca yürütülmesini tekrardan sağlayacağız. Başka illerden nakliyecilerin bölgemizdeki işlere ortak olmasına izin vermeyeceğiz, bölge insanının bu işlerden ekmek yemesini tekrardan sağlayacağız. İş başına gelir gelmez nakliyecilerin yaşadıkları sorunların tamamını sizlerle bir masa etrafına oturacağım ve çözeceğim. Bir lojistik şirketi kurmanızı sağlayacağım, sizi uluslararası lojistik firmasına dönüştüreceğim ve işlerin tamamını bu bölgenin insanlarına yaptıracağım” dedi.

Recep Konuk, küspe konusunda da yaşanan sorunların tamamını çözeceklerini, o noktada yasal bazı sıkıntılar olmuşsa da bu konuda da gereğini yapacağını sözlerine ekledi.

DAHA FAZLA GENCİMİZE İŞ AŞ OLACAK YATIRIMLARI YAPACAĞIZ

Mevcut yönetimin Konya Şeker’in fabrikalarını çok kötü yönettiğini de söyleyen Konuk, “Panplast’a bakın canavar girmiş koyun sürüsü gibi olmuş. Bu insanlar 3 senede hangi fabrikayı kurmuş? Olan fabrikaları kapatmışlar, kalifiye personeli göndererek şirketlerin kötü yönetilmesine neden olmuşlar. Santralin birinde ağır yangın çıkmış, birinde tribünleri su basmış, şirketler zarar etmiş. Bunların yapabilecekleri bu kadar işte. Ama biz iş başına gelince bütün bu alanların hepsini tekrar ele alacağız, daha fazla gencimize iş aş olacak yatırımları yapacağız, bu şirketlerimizin kapasitelerini artıracağız. Altınekin’e Ham Yağ Fabrikasının yanına Rafineri Fabrikası da kuracağız, burada yağımızı paketleyeceğiz. Yeniden Beta’yı, Panplast’ı, Ham Yağ Fabrikasını yüksek kapasiteyle çalışır hale getireceğiz. Çiftçilerin fabrikaları dertlere derman olacak, çiftçi daha fazla üretecek, ürettiği para edecek, Konya Şeker yeniden tarımı regüle eder hale gelecek” şeklinde konuştu.

SU İÇİN GEREKİRSE KAZMALARI KÜREKLERİ ELİMİZE ALACAĞIZ

Su konusuna da değinen Başkan Konuk, şunları söyledi; “Konya Ovasına su getirilmesi ile ilgili her türlü lobi faaliyetlerini yöneteceğiz, Konya Ovasına havza dışından su getirilmesini sağlayacağız. Bunu birlikte başaracağız. Kuru Kafa Mehmet Efendi gibi gerekirse kazmaları kürekleri elimize alacağız, su için kazmaya başlayacağız. Su yoksa tarım yok, bunu hiç kimsenin unutmaması lazım. Konya Ovası için su bugün en önemli gündem konusu olmalıdır, su yoksa Konya Şeker de olmaz. Su yoksa pancar olmaz, ayçiçeği olmaz, mısır olmaz, su yoksa tarım olmaz. Su bu bölge için hayati derecede önemlidir ve Konya Şeker’in de biz geldikten sonra birinci gündem maddesi su olacaktır.” dedi.

Başkanlık yaptığı dönemde Konya Şeker çiftçisinin ayrıcalıklı olduğunu belirten Recep Konuk, “Türkiye’de şeker pancarını en yüksek fiyata yine Konya Şeker üreticisi satacak. Konya Şeker çiftçisinin pancarının bedeli 27 Temmuz’dan sonra Türkiye’deki şeker fiyatı artı Konya Şeker farkı formülüyle hesaplanacak. Konya Şeker çiftçisinin farkı sadece hasatta en iyi fiyattan pancarını satmaktan ibaret de olmayacak. Konya çiftçisi ekerken de kazanacak. Pancar hastalıkları ile mücadelede, zararlı istilasında Konya Şeker üreticisini destekleyecek. Benim iki büyük hayalim olan mazot ve gübre konusunda da büyük adımları bu dönemde atacağız ve iddia ediyorum Türkiye’nin en ucuz mazot ve gübresini Konya çiftçisi kullanacak” dedi.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri