En iyileri ödüle layık görüldü

İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi tarafından organize edilen, 800'ün üzerinde sanatseverin 2 binin üzerinde eserle katıldığı "Dikkat, İnşaat Sahası" konulu ulusal fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Konya Şubesi tarafından 19 Aralık İnşaat Mühendisleri günü vesilesi ile düzenlenen plaket töreni ve 'Dikkat İnşaat Sahası' konulu ulusal fotoğraf yarışmasının ödül töreni yoğun katılım ile gerçekleştirildi. Dedeman Otel'de gerçekleştirilen törene; Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Eyüp Gül, İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Dr. İbrahim Hakkı Erkan, Konya Müteahhitler Birliği Derneği (KOMÜT) Konya Şube Başkanı Şaban Topal, iş adamları, akademisyenler, çok sayıda oda üyesi ve yakınları katıldı. Programda (İMO) Eski Başkanı merhum Ramazan Özkaya anısına hazırlanan sinevizyon gösterimi izletildi. Meslekte 25, 30 ve 40. yılını dolduranlara ve düzenlenen yarışmalarda dereceye giren yarışmacılara da plaket ve ödülleri takdim edildi.

RAMAZAN ÖZKAYA'DAN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİK

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, konuşmasında yakın zamanda hayatını kaybeden merhum İMO Eski Başkanı Ramazan Özkaya'dan bahsetti. Programın hasret gidermek için önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Altay, "Yoğunluktan göremediğimiz nice dostumuzu ve meslektaşımızı bu program vesilesi ile görebildik" dedi. Rahmetli Ramazan Özkaya'nın herkesinde hayatında olumlu yönde derin izler bıraktığını ifade eden Altay, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kendisini hayırla yadediyoruz. Birçok tecrübesini hiç kıskanmadan bizimle paylaşırdı. Mesleğini ve odayı çok severdi. Başımız sıkıştığında bize hep destek verirdi. Birlikte çok oda seçimine katıldık. Kendisi ile tecrübeler edindik. Gördüğü yanlışları söylemekten kendini alıkoymazdı. Şahitlik ediyorum. Hayatı boyunca insanlara yardım etmek için çabaladı." 

MÜHENDİSLİĞE ÇOK SAYIDA ÖĞRENCİ ALINMAMALI

İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Dr. İbrahim Hakkı Erkan da bilgi ve bilişim alanının her geçen gün geliştiğini dile getirdi. Ülkelerin artık sektörlerden daha çok, sektörleri dönüştürecek teknolojilere odaklanıp, yeni yatırımları yaptığını kaydeden Erkan, "Ülkemizin sektör değil, teknolojiye seçmeye odaklanması gerekiyor" diye konuştu. "İnşaat Mühendisliği, evrensel bir meslektir. Bizlere emanet edilen dünyada sürdürülebilir bir hayat imkânı sunabilmek için etik bir anlayış ile çalışmalıyız" diyen Erkan, "Doğaya ve yaşam alanlarına haksızca müdahale edenlere karşı, sesimizi yükseltmemiz gerekiyor. İnsanlar, güven ve huzur içinde yaşasınlar diye sürekli öğrenmek zorundayız. Can ve mal güvenliğini sağlayan bir mesleğin üyeleriyiz. 63 yılı geride bırakan bir odanın meslek üyeleri olarak, giderek artan öğrenci kontenjanları ile inşaat mühendisliği bölümlerine çok sayıda öğrenci alınmasının sürdürülemez olduğunun altını çiziyoruz. 2017 yılında Türkiye'de 119 üniversitede inşaat mühendisliği programı var. Üniversitelerdeki program sayısı ibe 187'e ulaşıyor. 12 bin 142 öğrenci, bu yıl bu programlara alındı. Tüm Türkiye'de odamıza kayıtlı inşaat mühendisi sayısı 110 bin civarında. Kayıtlı olmayan mühendislerle beraber toplam kayıt 135 binleri buluyor.

EMRE ÖZGÜL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri