En iyiler ödüllendirildi

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen 14. Kısa-ca Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali’nin ödülleri sahiplerini buldu. En İyi Belgesel Film Ödülü’nü Mehmet Ali Sevimli’nin 'Yalnızlık Çağı', En İyi Kurmaca Film Ödülü’nü 'Göz' film

Yurtiçi ve yurtdışından 160 kısa filmin başvuru yaptığı festivalde, ön değerlendirmeden geçen 46 yapım, 4 kategoride değerlendirilip dereceye giren filmlere ödülleri verildi. Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül törenine Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kalender, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Kadir Canöz ve Doç. Dr. Ahmet Tarhan, İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı ve Festival Yöneticisi Prof. Dr. Aytekin Can, jüri üyesi sanatçılar, yönetmenler, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

FESTİVAL DOLU DOLU GEÇTİ

Festival, Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyeleri Vsevolod Kuzmin ve Olga Bilous tarafından verilen ‘Şan Konseri’ ile başladı. Konserin ardından oyuncu Mustafa Uzunyılmaz da şiir dinletisiyle geceye renk kattı. Konserin ardından festivalin jüri üyeliğini yapan Polonya Film Okulları öğretim üyeleri ve öğrencilerine, sanatçılara, yönetmenlere, öğretim üyelerine ve sponsorlara protokol üyeleri tarafından teşekkür heykelciği ve plaketi takdim edildi. Festivalin ödül töreninde söz alan İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı ve Festival Yöneticisi Prof. Dr. Aytekin Can, festivalin bu yıl da dolu dolu geçtiğini belirterek ödül alan öğrencileri tebrik etti.

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Festivalde dört kategoride dereceye giren filmlerin yönetmenleri ödüllerini jüri üyeleri ve protokol üyelerinin elinden aldı. Ayrıca ödül alan genç yönetmenlere Selçuklu Belediyesi tarafından IPAD ve Metraj Film tarafından para ödülü de verildi. Festivalde Kurmaca kategorisinde En İyi Kurmaca Film Ödülü’nü yönetmenliğini Mersin Üniversitesi’nden Murat Kandemir ve Onur Otacı’nın yaptığı ‘Göz’, Aykut Oray Özel Ödülü’nü yönetmenliğini Marmara Üniversitesi’nden Cevahir Çokbilir’in yaptığı ‘Nar Zamanı’, Jüri Özel Ödülü’nü yönetmenliğini Beykent Üniversitesi’nden Deniz Özden’in yaptığı ‘Bir Maç Günlüğü’ ve Kısa-ca Film Atölyesi Özel Ödülü’nü yönetmenliğini Selçuk Üniversitesi’nden Eren Uğur’un yaptığı ‘Mami’ isimli filmi aldı.

EN İYİ BELGESEL 'YALNIZLIK ÇAĞI'

Belgesel kategorisinde En İyi Belgesel Film Ödülü’nü yönetmenliğini Selçuk Üniversitesi’nden Mehmet Ali Sevimli’nin yaptığı ‘Yalnızlık Çağı’, Süha Arın Özel Ödülü’nü yönetmenliğini Selçuk Üniversitesi’nden Ali Avlar’ın yaptığı ‘Sazende’, Jüri Özel Ödülü’nü yönetmenliğini Yasemin Akıncı’nın yaptığı Kırmızı Işık ‘Fransa Çok Güzel’ ve KISA-CA Film Atölyesi Özel Ödülü’nü yönetmenliğini Beykent Üniversitesi’nden Zeynep Altay’ın yaptığı ‘Siyaha Bakmak’ isimli film aldı.

EN İYİ DENEYSEL FİLM BELLİ OLDU

Deneysel kategorisinde En İyi Deneysel Film Ödülü’nü yönetmenliğini İstanbul Üniversitesi’nden Oğuzhan Kaya’nın yaptığı ‘Mükemmel Bir Gün’, Prof. Dr. Alim Şerif Onaran Özel Ödülü’nü yönetmenliğini Ankara Üniversitesi öğrencisi Alper Ayduman’nın yaptığı ‘Yuva’ ve KISA-CA Film Atölyesi Özel Ödülü’nü ise yönetmenliğini Selçuk Üniversitesi’nden Vedat Coşkun’un yaptığı ‘Hafi-Sessiz’ isimli film layık görüldü. Festivalde animasyon kategorisinde ise En İyi Animasyon Film Ödülü’nü yönetmenliğini Anadolu Üniversitesi’nden Murat Kılıç’ın yaptığı ‘Oksijen’ alırken Jüri Özel Ödülü’nü de yönetmenliğini Selçuk Üniversitesi’nden Oğuz Çağrı Kara’nın yaptığı ‘Öz’ isimli film aldı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri