En güzeline layık

Şan: Konya her şeyin en güzeline layık

Konyaspor teknik adam arayışlarını bu hafta içinde sonlandırmanın hesaplarını yapıyor. Kulüp Başkanı, Ahmet Şan, transfer listesinin hazır olduğunu ve Konya’ya layık bir takım kurmak için çalıştıklarını söyledi

 

Konyaspor’da teknik direktör sorununun giderilmesi için düğmeye basıldı. İç ve dış transfer için de liste hazır. Ligde, yeni sezonda da Süper lig mücadelesi verecek olan yeşil-beyazlı takımda öncelikle yeni teknik direktör belirlenecek. Bu konuda, Metin Diyadin ve Uğur Tütüneker ile görüşme yapmak için yöneticiler Hasan Dağlı ve Zeki Çimen bugün İstanbul’a gidecekler. Levent Eriş’in Adanaspor ile yola devam etmesi nedeniyle bu teknik direktörü listeden çıkartan Konyaspor yönetimi önceliği Metin Diyadin’e verecek. Metin hocanın Kasımpaşa ile devam etmemesi halinde kendisiyle anlaşılarak sözleşme imzalanacak. Bu arada, Uğur Tütüneker’in önceki gün Konya’ya geldiği, ancak kendisini Konyaspor yönetiminin davet etmediği ve bir görüşme de yapılmadığı bildirildi.

Konyaspor’da, teknik direktör sorununun çözülmesinin ardından iç ve dış transfer görüşmelerine başlanacak. İç transferde öncelikle kaptan Erdinç ile masaya oturulacak.  Dış transferde ise listenin hazır olduğu, yeni teknik direktörle görüşme yapılmasının ardından kadroya dahil edilmesi düşünülen oyuncularla görüşmelere başlanacağı kaydedildi.. Teknik direktör konusu ve transferle ilgili görüşlerini aldığımız Başkan Ahmet Şan, listelerinin hazır olduğunu belirtti ve dış transferde Şekerspor’un genç futbolcusu Ömer Ali Şahiner’i mutlaka transfer etmek istediklerini, bu konuda görüşme yapmak için de Şekerspor’un genel kurulunun yapılmasını beklediklerini sözlerine ekledi..

Bu arada, Konyaspor ile Şekerspor arasında işbirliğinin artırılması için Şekerspor’a teklif götürülecek. Yeşil-beyazlı yönetime,  Şekerspor’un, Konyaspor’un alt yapısı olması konusunda teklif götüreceklerini belirten Başkan Ahmet Şan, iki kulüp arasında iyi bir diyalog yaşanmasından yana olduklarını sözlerine ekledi.

ŞAN: KONYA’YA YAKIŞAN BİR TAKIM YAPACAĞIZ

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Konyaspor yönetiminde Başkan Ahmet Şan, gelecek sezonda Konya’ya yakışan bir takım oluşturacaklarını dile getirdi. Öncelikli hedeflerinin kulübü maddi yönden düzlüğe çıkarmak olduğunu vurgulayan Şan, “Konya her şeyin en güzeline layık. Yeni sezona daha iyi başlangıç yapmak istiyoruz. Göreve gelirken 3 yıllık bir süre talebinde bulunmuştuk. Bilindiği üzere ilk sezonumuzu zor bir süreçte geçirdik. Transfer yasağı kulübün borçları gibi zorluklarla uğraştık. Önümüzdeki 2 yıl içerisinde Konyaspor adına her şey daha güzel olacaktır. Konya şehri olarak her şeyin en güzeleni hak ediyor.  Yeni sezonda Konya’ya yakışır bir takım oluşturma çabası içerisindeyiz. Yeni sezon çalışmalarımız sürüyor. Teknik direktörle ilgili arkadaşlarımız İstanbul’da görüşmelerde bulunacak. Şuana kadar 3 teknik adam ile görüşme içerisindeyiz. Uğur Tütüneker ile bir görüşmemiz olmadı.” diye konuştu.

ELİMİZDE TRANSFER LİSTESİ VAR

Şan futbolcu transfer hakkında da konuştu. Kulüp Başkanı Ahmet Şan, transfer edilecek oyuncular konusunda yönetim olarak ellerin bir liste bulunduğunu ve bazı oyuncularla ön anlaşma sağladıklarını ifade etti.  Şan, “ Yönetim olarak elimizde bir transfer listesi var. Ancak transferleri yaparken teknik adamla istişare içinde olmanın faydası olacaktır. Farklı mevkilerde alternatifli oyuncular olabiliyor bu nedenle bunun kararını teknik adamın raporu doğrultusunda vereceğiz. Geride kalan sezonda alt yapıdan gelen oyuncularımız başarıl bir performans sergiledi. Bazı genç oyuncularımıza İstanbul takımlarından teklifler geldi. Ancak İstanbul’da oynamaları için henüz daha erken olduğunu düşünüyoruz. Takımda sözleşmesi biten tecrübeli oyuncularla görüşmemiz olmadı. Yeni sezonda da takımın iskeletini koruyarak iyi bir takım yapma arzusundayız.

SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri