En güvenli 22 şehir listesinde Konya ve Karaman detayı

İTÜ Öğretim Prof. Övgün Ahmet Ercan, yıkıcı depreme karşı Türkiye'nin en güvenli 22 ilini sıraladı. Riskin az olduğu şehirler arasında Konya ve Karaman da var

Türkiye’de Kuzey Anadolu Fay Hattı, Doğu Anadolu Fay Hattı ve Batı Anadolu Fay Hattı olmak üzere üç fay hattı bulunuyor. Türkiye’de bulunan aktif fay hatları ve tehlike dereceleri AFAD tarafından hazırlanan Türkiye Deprem Tehlikesi Haritası’nda bulunuyor.

59 İLDE AKTİF FAYLAR VAR

İstanbul, Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde yer alıyor. İstanbul’un üzerinde bulunduğu fay hattı Tekirdağ-Şarköt açıklarından Marmara Ereğlisi’ne kadar uzanıyor. Türkiye’nin 59 ilinden faylar geçiyor. Bu iller depremde daha çok zarar görecek şehirler olurken, 22 il ise daha güvenli olarak nitelendiriliyor. Bu 22 ilin arasında Konya da yer alıyor.

İŞTE O İLLER

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Jeoloji Mühendisi Prof. Övgün Ahmet Ercan, yıkıcı depreme karşı Türkiye'nin en güvenli 22 ilini sıraladı.

Jeofizik Mühendisi Prof. Övgün Ahmet Ercan sosyal medya hesabından yıkıcı depreme karşı güvenli illerin hangileri olduğunu duyurdu.

Ercan "Yıkıcı deprem bakımından Türkiye'nin en güvenli önde gelen illeri: Kırklareli, Zonguldak, Kastamonu, Sinop, Samsun, Giresun, Ordu, Trabzon, Rize, Artvin, Mardin, Siirt, Batman, Şanlıurfa, Mersin, Antalya, Konya, Karaman, Niğde, Nevşehir, Ankara" ifadelerini kullandı.

Öte yandan deprem riskinin az olduğu alanlar şu şekilde sıralanıyor: Ergene Ovası, Konya Ovası, Tuz Gölü ve Çevresi, Taşeli Platosu, Sinop ve çevresi ile Doğu Karadeniz kıyıları.

HABER MERKEZİ

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri