En çok Kur-an seçildi

2012-2013 eğitim öğretim sezonunun açılmasıyla ortaokul, lise ve imam ortaokulları ve liseleri seçmeli derslerini seçti

2012-2013 eğitim öğretim sezonunun açılmasıyla ortaokul, lise ve imam ortaokulları ve liseleri seçmeli derslerini seçti. Konya'da eğitim gören ortaokul öğrencilerinin seçtiği derslerin ilk başında Kur-an'ı Kerim, Siyer'i Nebi ve matematik dersi geliyor

Ortaokul, lise ve İmam  Hatip ortaokulu ile İmam Hatip lisesi öğrencileri geçtiğimiz cuma gününe kadar kendilerine sunulan seçmeli dersleri seçti. Seçilen seçmeli dersler hakkında gazetemize bilgi veren İl Milli Eğitim Müdür Vekili Seyit Ali Büyük, en çok Kur-an'ı Kerim, Siyer'i Nebi ve matematik derslerinin seçildiğini söyledi. Seçmeli dersler hakkında da bilgi veren Büyük, “21 Eylül Cuma gününe kadar ortaokul ve lise öğrencilerimiz seçmeli derslerini seçtiler. Ortaokullar için 8 saat seçmeli ders var,  İmam Hatip ortaokulları için 4 saatlik seçmeli ders var. Liselerde de 4 saat ile 7 saate kadar seçmeli dersler var” dedi. Seçmeli derslerin öğrencilerin liseye daha iyi hazırlanması için yapıldığını söyleyen Büyük, “Seçmeli dersler ile öğrenciler liseye daha iyi hazırlanacaklar. Öğrencilerin kendi ulaşmak istedikleri hedefler noktasında onlara yardımcı olmak için yapılıyor seçmeli dersler. Yapılan tercihlerdeki öğrenci sayısı 10 bulması dâhilinde o ders o okulda açılacak. Liselerdeki seçmeli derslerde öğrencileri hem üniversite hayatına alıştırmak hem de sosyal hayatlarını oluşturmak için yapılıyor. Bu dersler seçilip öğrenciler ve öğretmenler derslerine başladığı zaman eğitim ve öğretim normal bir şekilde devam edecek” dedi.

EĞİTİMDE SIKINTI YAŞANMAYACAK

Seçmeli derslerde öğrencilerin mağdur olmayacağını dile getiren Seyit Ali Büyük, “Seçmeli dersler okulların kendi öğretmenleri tarafından verilecek. Okul öğretmeni yeterli kalmıyorsa, eğitim bölgesindeki öğretmenler tarafından verilecek, eğer onlar da yeterli gelmiyorsa ücretli öğretmenler tarafından bu dersler verilecek, öğrenciler seçtikleri dersten dolayı mağdur olmayacak. Seçmeli dersler cuma günü akşama kadar devam ettiği için net rakamlar ileriki günlerde belli olacak. Şu an için ortaokullarda Kur-an'ı Kerim ve Siyer'i Nebi ve matematik gibi derslerin ön planda olduğu görülüyor. Velinin ve öğrencinin seçtiği dersler ile eğitimde kaliteyi artırarak, öğrencilerin başarısını yükseltmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

OKULLARDA KALİTE ARTIRILMAK İÇİN ÇALIŞILIYOR

 Eğitim sisteminin yeni olması ile birlikte öğretmen atamalarında yıllık değişiklik olabileceğini belirten Seyit Ali Büyük, “Okullarda kademeli geçiş olduğu için 3 yıl boyunca öğretmen atamaları devam edecek. Kademeli geçiş için öğretmenlerde de 3 yıl geçiş olabilecek. Ama bu arada eğitim öğretimde aksama olmayacak. Norm fazlası olan öğretmenler açılan yeni dersliklere görevlendirildi. Boş geçen dersimiz yok. Eğitim öğretim başarılı bir şekilde devam ediyor. Süreç içinde okullarımızda sorunlar olduğu zamanda bunu okul müdürlerimiz ile ilçe milli eğitim müdürlüklerimiz ile birlikte hallederek eğitim öğretime en iyi şekilde devam edeceğiz” dedi.

MUSTAFA ÖZÇELİK

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri