En büyük 'Paralel Yapı' operasyonu

Mali polis, 'Paralel Devlet Yapılanması' kapsamında çok sayıda işadamını gözaltına aldı.

İstanbul merkezli 9 ilde çok sayıda adrese yönelik olarak düzenlenen “FETÖ-PDY” yapılanması operasyonunda aralarında bankacıların ve işadamlarının da olduğu kişiler gözaltına alındı. İstanbul merkezli 9 ilde düzenlenen 'himmet' operasyonun merkezinde bu sefer bir inşaat devi Dumankaya inşaat var.

100'e yakın kişinin gözaltına alındığı operasyonda şüpheliler arasında Dumankaya inşaatın Onursal Başkanı Halit Dumankaya, Uğur Dumankaya, Ayla Dumankaya Pirinççi ve Semih Serhat Dumankaya da bulunuyor.

Gözaltı sayısının 140'ı bulması bekleniyor. Operasyonun bu zamana kadar yapılanların arasında en büyüğü olduğu belirtiliyor.

EŞ ZAMANLI OPERASYONLAR

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabahın erken saatlerinde çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

OPERASYON SAVCISI

Operasyon İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Önelge ve İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştiriliyor.

Önelge'nin yürüttüğü soruşturma 2004-2015 yılları arasında FETÖ/PDY'ye 'himmet' adı altında yaklaşık 50 milyon lira finansal destek sağlanmasını kapsadığı belirtildi. 

140 ŞÜPHELİ

Hüseyin Önelge'nin yürüttüğü dosya kapsamında harekete geçen İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, başta FETÖ'ye finansman sağlamak, terör örgütü üyeliği ve propagandası, nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik olmak üzere 11 ayrı suçtan haklarında soruşturma yürütülen 140 şüpheli için operasyon başlattı. Savcılık ve mahkemece verilen gözaltı ve arama kararları çerçevesinde şüphelilerin adreslerine baskınlar düzenlendi.

İş adamları gözaltına alındı

Mali polis, “FETÖ-Paralel Devlet Yapılanması” kapsamında “terör örgütüne finansman sağlamak ve himmet toplamak” suçlarına karışan aralarında  bankacı ve işadamlarının da bulunduğu 100'den fazla kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan zanlılar Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilerek İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirildi.

500 POLİS GÖREVLENDİRİLDİ

İstanbul başta olmak üzere Bingöl, Bursa, Çanakkale, Erzurum, Kocaeli, Rize, Ordu ve Trabzon'un da aralarında bulunduğu 9 ilde gerçekleştirilen operasyonda, 500 polis görevlendirildi. Operasyona konu olan olayda, şüphelilerin Bank Asya bünyesinde bazı işadamları adına açılan hesapları usulsüz çalıştırdıkları, himmet ve diğer finansman gelirlerini paralarını bu hesaplarda toplayıp Bankacılık Kanunu'na aykırı olarak bu hesapları çalıştırmak suretiyle finansmanı organize ettikleri kaydedildi. Gözaltı listesinde ünlü isimler de bulunuyor.

Gözaltına alınan şüpheliler sağlık muayenesinin ardından Mali Şube Müdürlüğü'nde sorgulanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri