En az sarı alan takım Konyaspor

Ligin 11 haftalık periyodunda en fazla kırmızı kartı Kayseri Erciyesspor, sarı kartı ise Kayserispor gördü.

Ligin 11 haftalık periyodunda en fazla kırmızı kartı Kayseri Erciyesspor, sarı kartı ise Kayserispor gördü. Kayseri Erciyessporlu Vleminckx, 11 haftada üç kırmızı kart gördü. 11 haftalık periyodunda en fazla kırmızı kartı Kayseri Erciyesspor, sarı kartı ise Kayserispor gördü. Ligin geride kalan 11 haftasında hakemler 446 sarı, 29 da kırmızı kart çıkardı. Temsilcimiz Torku Konyaspor ise 11 haftada 19 sarı kartla ligde bugüne kadar oynanan maçlarda en az sarı kart alan takım oldu. Yeşil-beyazlı temsilcimizde tek kırmızı kart gören oyuncu ise Selim Ay oldu..Kayseri Erciyesspor, 4 kırmız kartla futbolcusu en çok oyun dışında kalan takım oldu. Kayseri Erciyesspor'un ardından Gençlerbirliği, Kardemir Karabükspor, Kayserispor, Elazığspor ve Trabzonspor 3'er kırmızı kartla sıralandı. En çok kırmızı kart 6. haftada görüldü. Hakemler, 6. hafta maçlarında toplam 5 kırmızı kart çıkardı. Galatasaray'da Selçuk İnan, Elazığspor'da Çağlar Birinci, Sivasspor'da Manuel da Costa, Gençlerbirliği'nde Özgür İleri ve Kayserispor'da Ömer Bayram ligin 6. haftasında kırmızı karttan kaçamadı.

11 HAFTANIN EN HIRÇINI VLEMİNCK

Kayseri Erciyesspor'da 4 kırmızı kartın 3'ünü Belçikalı golcü Björn Vleminckx gördü. Sezon başında teknik direktör Fuat Çapa ile Gençlerbirliği'nden Kayseri Erciyesspor'a geçen Vleminckx, Çaykur Rizespor, Torku Konyaspor ve Sivasspor maçlarını tamamlayamadı. Gençlerbirliği'nde 3 kırmızı kartın 2'si ise Kulusic'e çıktı. Başkent ekibinin Hırvat stoperi, Çaykur Rizespor ve Kardemir Karabükspor karşılaşmalarında kırmızı karta maruz kalarak soyunma odasının yolunu tuttu.

EN ÇOK SARARANLAR

Sarı kart sıralamasında ise başı 35 kezle Kayserispor çekti. Kayseri ekibini Gençlerbirliği 34, Medical Park Antalyaspor 31,Trabzonspor da 30 sarı kartla izledi. En fazla sarı kart 11. haftada gösterildi. Ligin 11. haftasında görev alan hakemler, 50 kez sarı karta başvurdu. Bir karşılaşmada en fazla sarı kart ise 8. hafta yapılan Gençlerbirliği-Kasımpaşa maçında görüldü. Karşılaşmayı yöneten İlker Meral, Kasımpaşa'nın 3-1 yendiği maçta 10 kez sarı kartını çıkarmak zorunda kaldı.

LİGİN CENTİLMENLERİ

Bursaspor, Fenerbahçe, Çaykur Rizespor, Akhisar Belediyespor ve Kasımpaşa henüz kırmızı kart görmedi. Ligin 11 haftasında 17 sarı kartta kalmayı başaran Akhisar Belediyespor ise ligin en centilmen takımı oldu. Futbolcuları kırmızı kart görmeyen ekiplerden Fenerbahçe 21, Kasımpaşa 22 ve Çaykur Rizespor 23 sarı kartla centilmenlik sıralamasında Akhisar Belediyespor'u takip etti.
 

Takımların 11 haftalık kart istatistikleri şöyle:

Takımlar

Sarı kart

Kırmızı kart

Beşiktaş

24

1

Eskişehirspor

26

2

Bursaspor

27

-

Fenerbahçe

21

-

Galatasaray

20

2

Gaziantepspor

22

2

Gençlerbirliği

34

3

Çaykur Rizespor

23

-

Kardemir Karabükspor

26

3

Kayserispor

35

3

Akhisar Belediyespor

17

-

Medical Park Antalyaspor

31

1

Elazığspor

23

3

Sivasspor

22

1

Trabzonspor

30

3

Kayseri Erciyesspor

24

4

Kasımpaşa

22

-

Toku Konyaspor

19

1

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri