En ağır ceza verilsin!

Terör örgütü ile bağlarını koparmayan ve her fırsatta PKK'nın sözcülüğünü yapan HDP'lilerin tutuklanmasına şehit aileleri ve gazilerden tam destek geldi. Şehit aileleri ve gaziler, “Geç kalınmış bir adım olsa da şimdi içimiz daha rahatladı. Vatana ihanet

Terör soruşturması kapsamında ifade vermeye gitmedikleri için ve terör örgütü üyesi olmak suçundan göz altına alınan HDP Eş Genel Başkanları ve bazı milletvekillerinin tutuklanmasına şehit aileleri ve gaziler tarafından tam destek geldi. HDP'li vekillerin tutuklanmasını geç atılmış bir adım olarak görenler kadar, tutuklanmalarının tam zamanı olduğunu söyleyenler de var. Özellikle şehit ve gazi aileleri; alınan karardan memnun.

EN BÜYÜK İSTEĞİMİZ TUTUKLANMALARIYDI

HDP'li vekillerin tutuklanması ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehitler Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şube Başkanı Gazi Mustafa Işık, hükümetin terör örgütüne ve destekçilerine karşı yaptığı her türlü operasyonu desteklediklerini söyledi. HDP'li vekillerin tutuklanmasını geç atılmış bir adım olarak görse de mutlu olduklarını dile getiren Işık, “Biz, bu hainlerin ve vatan düşmanlarının tutuklanması için çok çaba gösterdik. Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na verdiğimiz bir dosyada önce idam kararının getirilmesini sonra da HDP'li vekillerin tutuklanmalarını talep etmiştik.  Teröristler ile gidip dağda kucaklaşanları Meclis'te istemiyorduk. Onların aldığı, yediği para haram. Örgüte destek veren her kimse hepsi cezasını çekmeli. Bu ülke için atalarımızda bizlerde kolay bedeller ödemedik. Açılım süreci denildi. Biz, bu süreci de gerekli bulmadık. Çünkü bizim aklı başındaki Kürt kardeşlerimiz neyin ne olduğunu gayet iyi biliyor. PKK terör örgütü Kürt insanların temsilcisi falan değil. Bomba patlatmak, haince askerleri, polisleri ve sivilleri öldürmek insanlığa sığmaz. Burası Türkiye Cumnuriyeti. Bayrağımız da dilimiz de dinimiz de bir. Sürecin bundan sonra daha iyi işleyeceğini umuyoruz. Allah, devletimize zarar, fitnecilere de fırsat vermesin” dedi.

İÇİMİZDE HALA HAİNLER VAR

Konya Şehit Aileleri Derneği Konya Şube Başkanı Recep Pekdemir, Türk milletinin bu zor günlerde birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğini söyledi. “Bunlar bizim vergilerimizle beslendi, döndü ülkemize hainlik etti. Atı alan Üsküdar'ı geçti. Geç alınmış bir karar ama devletimizi destekliyoruz” diyen Pekdemir, “Biz, ülkemize kem gözle bakanlara büyük düşmanlık besliyoruz. Geçtiğimiz gün Ankara'da milletvekillerimizle görüştük. Kararın geç alındığını onlara da ilettik. Ayrım yapmıyoruz. Türkiye'yi seven herkes bizim başımızın tacı. Bize bizden başka dost yok. Şehit ailelerinde büyük bir mutluluk var. Üzüntüleri olsa bile şimdi kafaları daha rahat” ifadelerini kullandı

 

 

 

 

DEVLET SONUNDA SESİMİ DUYDU

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 5 Şubat günü PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan 42 yaşındaki Özel Harekat Polisi Kemal Yılmaz'ın kardeşi Kenan Yılmaz da “Devletimle gurur duyuyorum” dedi. Yılmaz, daha sonra şunları kaydetti: “Küçük yeğenim, babasının mezar taşını öpüyor. Küçük yaştaki çocuğu babasız bırakanlara merhamet edilmez. Hainlerin tutuklanmasının ardından içime su serpildi. Devlet sesimizi duydu. Devlet o hainleri barındırmasın, idam etsin. Biz, onların elini kolunu sallayarak güzel ülkemizde gezmelerine karşıydık. Bu milletin ekmeğini yiyip suyunu içtikten sonra ihanet etmeye kimsenin hakkı yok. Bir Kemal gider, binlerce Kemal gelir. Biz birlikte varız. Vatanımızı bölmeye kimsenin gücü yetmez. Bu ülke için nice şehitler veriyoruz. Gerekirse bende canımı vermeye hazırım.”

 

 

EMRE ÖZGÜL  merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri