Emrullah İşler, Tedavi Gören Gazzeli Yaralıları Ziyaret Etti

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavileri devam eden Gazzeli siviller ile yaralı iki Azerbaycanlı askeri ziyaret etti. İşler, "Türkiye’ye 60-65 yaralının getirilmesi konusunda gerekli...

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavileri devam eden Gazzeli siviller ile yaralı iki Azerbaycanlı askeri ziyaret etti. İşler, "Türkiye’ye 60-65 yaralının getirilmesi konusunda gerekli görüşmeler yapılıyor. Evrakların tamamlanması konusunda gerekli adımlar atılıyor.” dedi.

Emrullah İşler, Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi’nde tedavileri devam eden Gazzeli ve Azerbaycanlı yaralıları ziyaret etti. İşler, önce Türkiye’ye tedavi için getirilen Gazzeli üç yaralı; İhap (19), Rahma ve Nadya isimli savaş mağdurlarını ziyaret etti. İhap’la bir süre sohbet eden İşler, kendisinin son durumu hakkında bilgi aldı. Daha sonra diğer iki bayan hastayı da ziyaret eden İşler, oradan Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki Karabağ’da çıkan çatışma sonrası tedavi için getirilen 2 Azerbaycanlı askerin durumu hakkında bilgi aldı.

Ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklama yapan İşler, hastaların bilinçlerinin yerinde olduğunu ancak İhap’ın, yaralanma durumundan dolayı yaklaşık 2 buçuk saat enkaz altında kaldığını ve felç olma ihtimalinin olabileceğini söyledi. İşler, ”Diğerlerin de ise şarapnel yaralanması var. Onların da durumların da sıkıntılar var. Burada bir rehabilitasyon dönemi geçirecekler. Bu dönem sonrasında inşallah sağlıklarına kavuşurlar veya en az zararla bu süreci atlatırlar diye dua ediyoruz. Kendileriyle görüştük Türkiye’ye gelmekten mutlu oldukların ifade ettiler. Delikanlı ailesinden yedi kişiyi kaybetmiş. Annesi, kız kardeşi, erkek kardeşi ve kendisi kalmış. Diğer aile fertleri o saldırı da şehit olmuşlar. Ona rağmen delikanlının psikolojisinin iyi olduğunu, maneviyatının yüksek olduğunu gördüm. Diğerleri de aynı durumda, genç bayanlardan biri 20 yaşında öbürü ise 33 yaşında. Onların da yaşadıkları acıya rağmen moralleri düzgün. Morallerinin iyi olması tedavi sürecinde de kendilerine olumlu etki yapacak.” dedi.

Gazze’den Türkiye’ye yaralıların getirilmesi konusunda görüşmelerinin devam ettiğini söyleyen İşler, ”Türkiye’ye 60-65 yaralının getirilmesi konusunda gerekli görüşmeler yapılıyor. Evrakların tamamlanması konusunda gerekli adımlar atılıyor. Gerekli izinler alındığında, gerekli evraklar temin edildiğinde biz Türkiye olarak hazırız. Ambulans uçaklarımız hazır bekliyor. ‘Gelin yaralıları götürün’ daveti geldiği zaman, Türkiye’de ki hastanelerde tedavilerini yapacağız. Bu şekilde Gazzeli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstereceğiz.” şeklinde konuştu.

Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki Karabağ Bölgesi’ndeki çatışmalar sonra Türkiye’ye getirilen Azeri askerler konusunda da bilgi veren İşler, ”Cumartesi günü biliyorsunuz Azerbaycan’ın Karabağ bölgesinde yaralanan iki askerimiz gelmişti, bir de trafik kazasında yaralanan üçüncü bir yaralımız vardı. O çatışmada yaralanan askerlerimiz de burada tedavi görüyorlar, onların durumuyla ilgili de bilgi aldık. Birisi şuan ameliyatta diğer hastamız da yoğun bakımda. Onların da tedavisi sürüyor, inşallah onlar da sağlıklarına kavuşur diye temenni ediyoruz. Diğer hastamız da Ankara Hastanesi’nde tedavi görüyor. Biz Türkiye olarak acı çeken bütün coğrafyalara dostluk elimizi uzatma gayreti içerisindeyiz. Temenni ederiz ki bu coğrafyada yaşanan acılar artık sona bulur. Bir Sahra Hastanesi’ projesi var ama oradaki güvenlik durumu uygun olursa kurulabilir. Şartların çok da uygun olmadığı görülüyor.“ ifadelerini kullandı

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri