Emrullah İşler: İktidarı Ve Muhalefetiyle Demokrasi Standardını Yükseltmeliyiz

AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Ortadoğu coğrafyasının zor bir coğrafya olduğunu ve tek istikrar adasının Türkiye olduğunu söyledi.

AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Ortadoğu coğrafyasının zor bir coğrafya olduğunu ve tek istikrar adasının Türkiye olduğunu söyledi. Türkiye’nin 2023 hedeflerine ve sürekli açıklanan demokratik paketleri ile ileri demokrasiye geçeceğini belirten İşler, “Bu doğrultuda 11 yıl boyunca çeşitli adımlar atıldı. Ve son olarak 2 hafta önce bir demokratikleşme paketi açıklandı. Bu son olmayacak. Türkiye ileri demokrasiye el birliği ile iktidarıyla muhalefetiyle çaba göstererek demokrasi standardını yükseltmeliyiz.” diye konuştu.

    Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) partiler arası bayramlaşmada CHP’nin ardından AK Parti’yi ağırladı. AK Parti heyetinde AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, AK Parti Merkez Kadın Kolları Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Filiz Kozan, AK Parti Gençlik Kolları MKYK Üyesi Melda Doğan yer aldı. BDP bayramlaşma heyetinde ise BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Mutlu ve BDP Parti Meclisi Üyesi Şirin Altay yer aldı.

        "NUSAYBİN'DE İNŞA EDİLEN DUVAR İNŞAATININ DURDURULMASINI İSTİYORUZ"

    Suriye’de yaşanan gelişmelere değinen ve Nusaybin’de yapımına başlanan duvarın yapılmamasını istediklerini ifade eden BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Mutlu, “Sınırın bu tarafı ve öbür tarafında akrabalıklar var. 2 ayrı halk değil. Bir akrabalığın yaşandığı yerde bir tarafta savaş yaşanıyor istemediğimiz bir şey ama duvarların bu sorunları çözemeyeceğini ifade etmek istiyorum. Talebimiz o duvarların yapılmaması. Duvarlar insanlar arasındaki ilişkiyi bitirmez. Bunun durdurulması talebimiz var.” diye konuştu.

    AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Ortadoğu coğrafyasının zor bir coğrafya olduğunu ve tek istikrar adasının Türkiye olduğunu söyledi. Türkiye’nin 2023 hedeflerine ve sürekli açıklanan demokratik paketleri ile ileri demokrasiye geçeceğini belirten İşler, “Ortadoğu’daki sorunların çözümün demokrasi, insan hakları, serbestlik ve hürriyetten geçiyor. Bu doğrultuda 11 yıl boyunca çeşitli adımlar atıldı. Ve son olarak 2 hafta önce bir demokratikleşme paketi açıklandı. Bu son olmayacak. Türkiye ileri demokrasiye el birliği ile iktidarıyla muhalefetiyle çaba göstererek demokrasi standardını yükseltmeliyiz.” şeklinde konuştu.

    Türkiye’nin bundan sonra tüm sorunlarını demokrasi, hürriyet ve insan hakları içerisinde çözeceğine inandığını anlatan İşler, “Ak Parti hükümeti olarak 11 yılda büyük adımlar attık bundan sonra da devam edecek. Bu coğrafyada 785 bin kilometre kare içinde hepimiz kardeşlik içerisinde barış ve huzur içinde yaşayalım. Türkiye’nin başka alternatifi yok. Büyük başarılar gerçekleştirdik bu alanda.” dedi.

    "PAKET, BEKLENTİLERİ KARŞILAMADI"

    İki hafta önce açıklanan demokratikleşme paketinin beklentilerini karşılamadığını ifade eden BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Mutlu, “Kürt halkının ve Türkiye’deki Alevilerin tüm farklılıkların beklentisinin altında oldu. Alevilerin beklentilerini karşılaşan bir paket olmadı. Ana dilde eğitimden seçim barajına ilişkin sayın başbakanın öneri sunması yerine barajın düşmesi teklifi gelebilirdi. Baraj adaleti sağlamıyor. Ana dilde eğitim konusu var. Kürtlerin ve tüm farklılıkların kendi kimlik ve kültür haklarına ilişkin daha ileri öneriler olabilirdi. Paket hazırlanırken tüm farklıların görüş ve önerileri alınarak diğer partiler ile aleniyet içerisindeki paket hazırlığının daha demokratik olduğunu düşünüyoruz.” açıklamasında bulundu.

    AK parti olarak toplumun beklentilerini bildiklerini ancak Türkiye’de uzlaşı kültürünün yeteri kadar gelişmediğini anlatan AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler şunları söyledi: “2 yıldır çalışan bir anayasa uzlaşma komisyonumuz var. iki yıldır bir sonuç alınamadı. 60 maddede uzlaşma oldu. İsterdik ki yeni sivil bir anayasayı yazalım ve 82 askeri anayasasından kurtulalım. Ama maalesef ülkemizde uzlaşma kültürü yeterli kadar gelişmedi. Biz iktidar olarak gelin bir demokrasi paketi açıklayayım desek burada da bir uzlaşı sağlayacağımıza inanamıyorum. Uzlaşabilsek anayasayı hala çıkaramadık. Atılan adımlar son değil dedi başbakanımız biz istiyoruz ki bu coğrafya da herkes kendini rahat ifade edebilsin.” CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri