Emrullah İşler: Gümrük Kapılarında Şimdiye Kadar 207 Bin Kişi Oy Kullandı

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, cumhurbaşkanı seçimlerine üç gün kaldığını hatırlatarak “Gümrük kapılarında 42 gümrük kapısında şu an oy kullanma işlemi devam ediyor. Her gün 20 bin civarında artış var. Bugün sabah itibariyle...

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, cumhurbaşkanı seçimlerine üç gün kaldığını hatırlatarak “Gümrük kapılarında 42 gümrük kapısında şu an oy kullanma işlemi devam ediyor. Her gün 20 bin civarında artış var. Bugün sabah itibariyle 207 bin vatandaş gümrük kapılarında oy kullanmış durumda.” dedi.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, AK Parti Yenimahalle İlçe Başkanlığı’nda cumhurbaşkanı seçimleri öncesinde gazetecilerin sorularını cevapladı. ‘Cumhurbaşkanlığı seçimlerine üç gün kaldı. Gümrük kapılarında kullanılan oy sayısına ilişkin bilgi verir misiniz?’ sorusuna ilişkin Bakan İşler, bu seçimlerde bir yaşandığını, onun da yurt dışında bulanan vatandaşların bulundukları ülkede oy kullanmaları olduğunu hatırlatarak, “Bir ilki yaşadık, ilk deneme oldu. Çıkan yasa ile vatandaşlar demokratik haklarını kullanabilsinler diye bu yasa çıkardık. İlk defa cumhurbaşkanı seçiminde vatandaşlar bulundukları ülkede oylarını kullandılar. Fakat randevu sistemi getirildiği için randevu sistemini YSK çok katı bir şekilde uyguladı.” açıklamasında bulundu.

Emrullah İşler, konuşmasına şöyle devam etti: “Seçimler başladığı zaman 31 Temmuz’da sandıklar kurulduğunda aksaklıkları gördük adım atılması konusunda taleplerimiz oldu, çeşitli alternatifler sunmamıza rağmen YSK bu kararı almadı. Neticede yurt dışında oy kullanma oranı 232 bin rakamında kaldı. Halbuki bu rakam eğer katı uygulanmasaydı çok daha fazla olabilirdi. Şimdi 26 Temmuz’dan itibaren 10 Ağustos’a kadarda gümrük kapılarında 42 gümrük kapısında şu an oy kullanma işlemi devam ediyor. Her gün 20 bin civarında artış var. Bugün sabah itibariyle 207 bin vatandaş gümrük kapılarında oy kullanmış durumda.”

EMNİYETE 2. DALGA OPERASYONU

"Paralel yapının emniyet ayağına ilişkin 2. Dalga operasyon var. Bu operasyonları nasıl değerlendiriyorsunuz? Hem de Zekeriya Öz, Başbakan ve bazı bakanlar hakkında suç duyurusunda bulundu. İktidara ilişkin bazı açıklamalar yaptı. Bu açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soru üzerine Emrullah İşler, 30 Mart seçimleri öncesinde paralel yapı ile mücadele başlattıklarını belirtip, “Bu mücadelemizi güçlü bir şeklide sürdürebilmemiz için 30 Mart’ta milletimizden destek istemiştik o desteğimiz bize verdi. O sorumluluğu omuzlarımıza yükledi.” diye konuştu.

İşler, milletten aldıkları yetki ve sorumlulukla paralelle mücadeleyi sürdürdüklerini ifade ederek, “Dolayısıyla bu operasyonlar deliller toplandıktan sonra yapılıyor. Yargıya intikal edecek, neticede kararını verecek.” şeklinde konuştu.

“ÖZ, SİYASET YAPMAK İSTİYORSA CÜBBESİNİ ÇIKARIR”

Bakan İşler, Zekeriya Öz hakkında da, “Malum savcı ile ilgili daha önce de basında çeşitli ifadeler yer aldı. Doğrusu hoş olmayan tatiller, kılık kıyafet vs. basına yansıyan ifadeler var. Çok şık durumlar değil. Savcı bir devlet memuru olduğunu unutarak adeta bir siyasi kişilik gibi sağa sola tehditler savuruyor. Eğer siyaset yapmak istiyorsa cübbesini çıkarır ve siyasete girer. Ne yapmak istiyorsa o zaman yapar. Yargı mensubu olarak bu şekilde davranması doğru bir davranış değil.” diye yorumladı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri