Emrehan Halıcı Konya'nın gururu oldu

43 yıldır TÜBİTAK Bilim Teknik Dergisinde "Zeka Oyunları" sayfası hazırlayan Konyalı Emrehan Halıcı, "Dünyanın en uzun süre zeka soruları hazırlayan köşe yazarı" oldu.

43 yıldır TÜBİTAK Bilim Teknik Dergisinde "Zeka Oyunları" sayfası hazırlayan Konyalı Emrehan Halıcı, "Dünyanın en uzun süre zeka soruları hazırlayan köşe yazarı" oldu. "Guinness Dünya Rekortmeni" olan Halıcı'ya sertifikasını Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi.

ÖDÜLÜ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VERDİ

1978 yılından beri TÜBİTAK Bilim Teknik dergisinde "Zeka Oyunları" sayfasını hazırlayan eski CHP milletvekillerinden Emrehan Halıcı ise 43 yıl 6 gün ile "Dünyanın en uzun süre zeka soruları hazırlayan köşe yazarı" olarak "Guinness Dünya Rekortmeni" unvanına sahip oldu. Halıcı'ya, "Guinness Dünya Rekoru Sertifikası"nı Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi.

Emrehan Halıcı'ya Guinness Dünya Rekoru Sertifikası bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan TÜBİTAK Bilim Ödülleri Töreninde Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildi.

EMREHAN HALICI KİMDİR?

26 Nisan 1956 tarihinde Konya'da doğan Emrehan Halıcı, Konya kültür hayatına önemli katkılarda bulunan Gazeteci-Yazar Fevzi Halıcı'nın oğludur. Halıcı, Konya Maarif Koleji mezunudur. Lisans ve Lisansüstü eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü'nde tamamlamış ve aynı üniversitede bir süre asistanlık yaptıktan sonra kendi şirketini kurmuştur. Yurt içinde ve yurt dışında bilgisayar ve yazılım alanlarında birçok proje gerçekleştiren Emrehan Halıcı, ilk Türk bilgisayarının üretiminde yazılım sorumlusu olarak görev almıştır. Üniversite-sanayi iş birliği için yoğun çabalar harcayan Halıcı, ODTÜ Teknokent'in kurulmasında etkin rol almış ve Türkiye'nin ilk teknoparkının yatırımcısı oldu. Yazılım Sanayicileri Derneği Başkanlığı ve Türkiye Bilişim Vakfı Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Halıcı, Türkiye Bilişim Şuralarının düzenleme kurulu başkanlığını üstlendi Müziğe özel ilgi duyan ve davul çalan Halıcı, bilgisayar destekli müzik teknolojisinin yurdumuzda tanınıp yaygınlaşmasına öncülük eden isimlerdendir. Bilgi ve zekâya dayalı etkinliklere yoğun ilgi gösteren Halıcı, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanlığı ve Dünya Satranç Federasyonu Asbaşkanlığı görevlerinde bulundu. 1978 yılından beri TÜBİTAK Bilim ve Teknik dergisinde "Zekâ Oyunları" köşesini hazırlayan ve TÜBİTAK tarafından yayınlanan Zekâ Oyunları 1,2,3 ve Beyin Sporları 1,2,3 kitapları olan Halıcı'nın yerli ve yabancı pek çok yayın organında yayınlanmış 20,000'in üzerinde sorusu bulunmaktadır. 21. Dönem Konya, 23. ve 24. dönem Ankara milletvekilliği yapan Emrehan Halıcı, Türkiye Zeka Vakfı'nın Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı'dır.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri