Emre Belözoğlu: Ersun Yanal, Trabzonspor'a Hayırlı Olsun

Fenerbahçe'nin takım kaptanı Emre Belözoğlu, kadroyu kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın yaptığı iddialarına, "Bunlara kahkahalarla gülüyorum." karşılığını verdi.Ligde Beşiktaş karşılaşmasında sakatlanarak oyunu terk eden ve uzun...

Fenerbahçe'nin takım kaptanı Emre Belözoğlu, kadroyu kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın yaptığı iddialarına, "Bunlara kahkahalarla gülüyorum." karşılığını verdi.

Ligde Beşiktaş karşılaşmasında sakatlanarak oyunu terk eden ve uzun süredir çalışmalarını takımdan ayrı gerçekleştirilen Emre Belözoğlu, NTV Spor'a açıklamalarda bulundu.

Yaklaşık 4-5 haftalık süreçte ağrılarının geçtiğini anlatan Emre, "Ancak bazı maçlarda risk almamız gerekirdi. Şimdi 2-3 hafta sürecek. İyi bir sağlık ekibimiz var. Bursa maçında hoca isterse yine oynamak isterim. Risk aldık 7-8 haftada. Bazı maçları pas geçebilirdim. Pas geçmeden takımın yanında olmak istedim. Hocam ve teknik ekiple konuşacağız, onların kararına göre oynayıp oynamayacağım belli olacak." ifadelerini kullandı.

Ligdeki 9 haftalık periyodu değerlendiren Emre Belözoğlu, "Geçen sezon şampiyon olmuş, oturmuş bir takımımız vardı. Trabzon'daki stresli ortamın ardından bir iki maç belirleyici oldu. Beşiktaş deplasmanında kazandığımız 3 puan moral motivasyon açısından bizi diğer maçlara hazırladı. Soyunma odasında birbirimize inanmamız güvenmemiz önemli. Fenerbahçe nedense her sene sezon başında kolay şeyler yaşıyor. Sahanın içine kolay konsantre olamıyoruz. Türkiye'de bu daha da zor. Sahanın içine elimizden geldiğince konsantre olmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Üzerlerindeki baskının teknik direktör değişikliğinden kaynaklanıp kaynaklanmadığı yönündeki soruya ise Emre, "Bu Türkiye'ye özgü bir şey. Kendi insanından, dünyanın hiçbir yerinde olmayacak şekilde tepki görürsün. Kendi içindeki insanlara, sahip çıkmadan ziyade onları yermeyi tercih ediyoruz. İsmail Hoca geçmişi Fenerbahçe'yle olan bir insan. Teknik bilgisi yüksek, ender antrenman bilgisi olan bir hoca. Dışarıdan gelecek her türlü saldırıya da hocamıza yardımcı olmaya çalışıyoruz." cevabını verdi.

"Teknik direktörlüğü başkan Aziz Yıldırım yapıyor" yorumlarının sorulması üzerine Emre Belözoğlu, şöyle konuştu: "Bu söylenenlere sadece kahkaha ile gülünür. İsmail Kartal çok değerli bir insan. Futbolun ve hayatın içinde herkesin fikri var bilgisi yok. Böyle gelir böyle gider. Bizler bu gerçeğin farkındayız. İsmail Kartal bilgili donanımlı bir isim. Fenerbahçe üzerinden prim yapmak isteyenler bunları söylüyor. Bunlara sadece gülüp geçeriz."

"SIRTIMI ALLAH'TAN BAŞKA KİMSEYE DAYAMADIM"

Emre Belözoğlu, kendisine yönelik yapılan eleştiriler için de "7-8 senedir çok rahat bir şekilde söylenenlere gülüp geçiyorum." dedi.

Çoğu şeye artık kulağını tıkadığını dile getiren Emre, şu ifadeleri kullandı: "Ama ailem anne babam var. Onlar bazen üzülebiliyor. Özel hayatım, karakterimle ilgili eleştiriler yapmak kimsenin haddi değil. Herkes sınıfta kalır. Sana içerisindeki profilim eleştirilebilir. Beni eleştiriyorlar. Ama bir türlü başaramadılar. Yine başaramayacaklar. Çünkü sırtımı Allah'tan başka kimseye dayamadım. İşimi iyi yapan bir isim olduğum için hala istenen bir oyuncuyum. Futbolun içinde kurallar neyse onu yapmaya çalışıyorum. Kimseyi sakatlamadım. Futbolun içindeki şeylerin sahanın içinde kalması gerekir. Bunlar prim yaptığı için çok konuşuluyorlar. Niyet anlamında da kötü bir niyetim yok. Ama insanlar bunu taşıyorlar. Yanlış yapıyorlar bunun farkına varacaklar. Kendi doğrularımca yaşayacağım ve kendi doğrularımla öleceğim. İşimi sahada doğru yapınca karşılığı geliyor."

Bu arada Emre, Emenike ile saha dışında konuşmadığı iddialarını yalanlayarak şöyle konuştu: "Takımın kaptanlarından bir tanesi olarak saha içindeki tüm arkadaşlarımı uyarabilirim. Arkadaşlarım da beni uyarabilirler. Çok az gazete okuduğum için spekülasyonlardan haberim yok. İnsanlar biraz empati yaparlarsa gerçeği görebilirler. Kart gördükten sonra soyunma odasına gittiğinde çok üzgündü. Yanına gittim, teselli ettim. Emenike olayı ise çok başka bir konu. Saha içinde oldu ve saha içinde kaldı. Fenerbahçe'nin menfaati için kim olursa olsun uyarırım. Fenerbahçe'nin başarısı için arkadaşımı uyarmam gerekirse bunu yaparım. Herkes de beni uyarabilir."

"HAYAL ETTİĞİMİN ÜZERİNDEYİM"

Kariyer bakımından "Hayal ettiğimin çok üzerindeyim" ifadesini kullanan tecrübeli futbolcu, "Bu ülkenin bir evladıyım; ama büyüdüğüm doğduğum yeri unutmadım. Onlar da sağ olsunlar heykelimi yaptılar. Bizim heykelin çok popülerliği yok ama Fatih Belediyesi'ne de teşekkür ediyorum."

"ERSUN YANAL TRABZONSPOR'A HAYIRLI OLSUN"

Ersun Yanal'ın Trabzonspor'a gitmesini de değerlendiren ve "Hayırlı olsun" ifadesini kullanan Emre Belözoğlu, "Gelirse, Fenerbahçe'ye yakışır bir şekilde karşılarız." dedi.

Emre, son olarak milli takımın Brezilya yenilgisi ve pazar günü karşılaşacağı Kazakistan maçıyla ilgili de "Milli Takımın yapısını bilen biri olarak Kazakistan maçında oynamak isterdim. Şansımızın az ama hala olduğunu kabul etmek lazım. Türkiye'de oyuncular üzerinden çok ciddi bir algı oluşturuyor. Biz tarihin en iyi takımıyken de Brezilyaya yenildik. Herkes bu gerçeği bilsin. 'Yensen de yenilsen de' besteler yapıyorlar. Bunu en çok Milli takım hak ediyor. Kim olursa olsun oradaki isimlere bu yapılmalı. Ama herkes ayrışabildiğinden, değerlerin alt üst olduğundan, futbolcuların da dip yaptığından tepki oldu. Skordan çok taraftarın o haline üzüldüm." şeklinde konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri