Emperyalist güçlerin oyunu İsraili güçlendirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya İl Başkanı Cumhur Koyuncu, parti il binasında düzenlediği basın toplantısında ülke gündeminde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi
Medeniyetlerin kurulduğu günden bu yana ekonomik, sosyal ve askeri yönden güçlü olan ulusların dünya siyasetine yön verdiğini ifade eden Koyuncu, “Hun İmparatorluğu ta Avrupalara ilerlerken, Selçuklu ve Osmanlı İmparatorluğu 10 Yüzyıldan 17 Yüzyıla kadar üç kıta yedi denizde hükümdarlığını sürdürmüştür. Yine Selçuklu ve Osmanlı dünya siyasetinde egemen olmuş tüm insanlığa örnek olan davranışlar sergilemişlerdir.  20 Yüzyıl lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk ise yeryüzündeki en büyük ulusal kurtuluş savaşını kazanarak Vietnam’dan Küba’ya, Kafkasya’dan Ortadoğu’ya tüm ezilen ulusların kurtuluş savaşına ışık olmuştur. Bu gün ise yaşanan tüm bu gelişmelerin aksine dünyanın egemen gücü olan ABD kendi çıkarları doğrultusunda emperyalizmin tüm tekniklerini kullanıp Asya’da, Orta Amerika’da gösterdiği yayılımcı politikaları Ortadoğu’da sergilemekten çekinmemektedir” dedi.
Büyük Ortadoğu Projesi, ( BOP)  planının İslam ülkeleri için büyük tehlike olduğunu da dile getiren Koyuncu, “Açılımı Büyük Ortadoğu Projesi olan bu plan Fas’tan Afganistan’a kadar İslam coğrafyasını parçalayıp küçük devletler kurmak, dünyanın en büyük sorunu olan enerji ihtiyacını (petrol, doğalgaz, yeraltı zenginlikleri) emperyalist güçlerin emrine vermektir.
Türkiye’de son günlerde ne yazık ki akıl almaz oyunların sergilendiğini de ileri süren Koyuncu, “BOP planında Irak, Suriye, İran ve Türkiye’yi içeren uydu bir Kürt devletinin altyapısı hazırlandı. TSK itibarsızlaştırıldı, iç ve dış güvenlikle ilgili tüm sırlar ifşa edildi. Devletin en üst organlarının terör örgütünün lider kadrosu ile görüşmesi normal bir davranış gibi anlatıldı. Şehit cenazelerinde insanlar ağlamaya korkar oldu. Toplum bastırıldı,  korkutuldu ve sindirildi. İnsanlar düşünmekten, telefonla konuşmaktan, eleştirmekten korkar oldu. Dokunan yanıyor. Bir kulpunu bulup insanları sonu belli olmayan yargılamalara maruz bırakıyorlar.
Bu oyunu görmek zorundayız. Emperyalist güçlerin oyunu BOP planıyla İsrail’i daha güçlü hale getirip, tüm ulusları parçalayıp enerji kaynaklarını ele geçirip bunun doğrultusunda ikinci bir İsrail  (Kürdistan) kurmaktır. CHP Örgütleri olarak bu ülkenin bölünmesine hiçbir şekilde izin vermeyeceğiz. Bu oyunu bozacağız” şeklinde konuştu.
ALİ SAİT ÖGE
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri