Emniyet’ten Diyarbakır’a Üst Düzey Ziyaret

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden üst düzey bir heyet, Diyarbakır’a gelerek incelemelerde bulundu. Daire başkanlarının da aralarında bulunduğu üst düzey heyetin, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde terör ve istihbarat müdürleriyle bir...

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden üst düzey bir heyet, Diyarbakır’a gelerek incelemelerde bulundu. Daire başkanlarının da aralarında bulunduğu üst düzey heyetin, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde terör ve istihbarat müdürleriyle bir araya geldiği, brifing aldığı belirtildi.

Alınan bilgiye göre Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç ile Terörle Mücadele Dairesi Başkanı Turgut Aslan’ın da aralarında bulunduğu heyet önce Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü’yle görüştü. Heyet daha sonra istihbarat ve terörden sorumlu müdür yardımcılarıyla toplantı yaptı.

Diyarbakır’a gelen Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi Başkanı Turgut Aslan, Haziran ayında 30 ilin emniyet müdürlüğüne gönderdiği gizli ibareli talimat yazısıyla gündeme gelmişti. Aslan, 'Fethullah Gülen ve cemaatinin elinde silahlı bir güç bulunup bulunmadığı, ordu, jandarma, MİT ve emniyet birimleri içerisindeki cemaate bağlı/üye olanların silahlı bir eyleme kalkışmaları halinde hükümeti yıkabilecek veya anayasayı ortadan kaldıracak güçlerinin olup olmadığının belirlenmesi…' talebinde bulunmuştu. Bu talep kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı.

Bu arada Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Kozmik Çalışma Grubu’na (KÇG) bağlı bir grubun da Diyarbakır İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde çalıştığı iddia ediliyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri