Emniyetçilerin Gözaltına Alınmasını Eleştirince Ak Parti'den İstifası İstendi

Trabzon Çarşıbaşı AK Parti İlçe Yönetim Kurulu üyesi Nurettin Akıntürk, emniyetteki hukuksuz gözaltıları eleştirdiği için istifasının istendiğini savundu. Sosyal paylaşım hesabından yaptığı, emniyet mensuplarını destekleyici paylaşımlarından...

Trabzon Çarşıbaşı AK Parti İlçe Yönetim Kurulu üyesi Nurettin Akıntürk, emniyetteki hukuksuz gözaltıları eleştirdiği için istifasının istendiğini savundu. Sosyal paylaşım hesabından yaptığı, emniyet mensuplarını destekleyici paylaşımlarından parti yöneticilerinin rahatsız olduğunu belirten Akıntürk, bunun üzerine ilçe başkanının 'ya destekleyici paylaşım yapma ya da parti üyesi olarak kalma' sözü üzerine partisinden istifa ettiğini ifade etti.

Akıntürk, bir süre önce AK Parti İlçe Başkanlığı’na verdiği istifa dilekçesinde, "Tanıtım ve Medya Başkanı olarak ilçe yönetiminde bulunduğum AK Parti İlçe Yönetim Kurulu üyeliğinden kısa bir süre önce işlerim nedeniyle ayrılmıştım. Partiye ve Başbakana olan sevgi ve saygım her şeye rağmen devam ediyordu. Geçtiğimiz günlerde emniyet mensuplarına 'paralel yapı' suçlamasıyla başlatılan operasyonda bahse konu olan emniyet mensuplarının yanında yer almayı vicdani sorumluluk hissettim. Bugüne kadar AK Parti üyeliğim devam ettiği için siyasi etiğe uyarak bazı doğruları ifade etmekten hep kaçınmıştım. Ancak son operasyonda vicdanım bana, polis memuru kardeşlerimin yanında yer almayı hissettirdi. Bu yüzden sanal alemde onları destekleyici paylaşımlarda bulunmam, parti mensubu arkadaşları haklı olarak rahatsız etmiş olabilir." dedi.

Bu rahatsızlığın, ilçe başkanına baskıyı beraberinde getirdiğine dikkat çeken Akıntürk, "İlçe başkanının yine haklı olarak 'ya destekleyici paylaşım yapma ya da parti üyesi olarak kalma' sözü üzerine, ben de tercih hakkımı emniyet mensuplarını desteklemeden yana kullanarak parti üyeliğinden ayrılmak istiyorum." ifadelerine yer verdi.

'Paralel yapı' iddiasıyla emniyet mensuplarına yönelik yapılan operasyonlardan ciddi rahatsızlık duyduğunu söyleyen Nurettin Akıntürk, bunun üzerine sosyal paylaşım hesabından emniyet mensuplarını destekleyici paylaşımlarda bulunduğunu belirtti. Bu paylaşımların, partisinin yetkili kurulları tarafından uygun görülmediğini dile getiren Akıntürk, "AK Parti üyesi olarak bu paylaşımların rahatsızlık yarattığı söylemleri üzerine tercihimi vicdani sorumluluk gereği, adliyede hukuksuz bir şekilde gözaltında bulunan emniyetçi kardeşlerimden yana kullanarak parti üyeliğinden istifa ettim." diye ifade etti.

Gözaltına alınan ve tutuklanan emniyet mensuplarına yönelik suçlamaları kabul edemeyeceğine vurgu yapan Akıntürk, yapılan hukuksuzluklar kaşsısında da sessiz kalamadığını kaydetti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri