Emniyet, Servis Şoförlerini Uyardı

Sivas Emniyet Müdürlüğü, okulların başlamasına sayılı günler kala, öğrenci taşıyacak olan servis sürücülerini toplayarak uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendirdi. Servis şoförlerini uyaran Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü...

Sivas Emniyet Müdürlüğü, okulların başlamasına sayılı günler kala, öğrenci taşıyacak olan servis sürücülerini toplayarak uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendirdi. Servis şoförlerini uyaran Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü Ekipler Amiri Sefer Yerebakan, öğrencilerle ilgili can ve mal emniyetini sağlaması için gerekli tedbirlerin alınmasını, özellikle öğrencilerle iletişim kurulurken laubali sözlerden kaçınılmasını ve saygılı olunmasını istedi.

Sivas Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından okullardaki öğrencileri taşıyacak olan servis sürücülerine yönelik olarak bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına az bir zaman kala, öğrencileri taşıyacak olan servis sürücüleri ile rehber öğretmenlere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği salonunda düzenlenen toplantıda, Öğrenci servis taşımacılığı hizmet yönetmeliğindeki yeni değişiklikler anlatılırken öğrenci servisi taşımacılığı yapılan araçlar, taşıma faaliyetinde bulunan sürücüler ve personelin uyacakları kurallar üzerinde duruldu.

Trafik Şube Ekipler Amiri Sefer Yerebakan, toplantıda yaptığı konuşmada, geçtiğimiz yıllarda servis taşımacılığı yapan firmalarla ilgili maddi hasarlı birkaç kaza dışında önemli bir kaza yaşanmadığını hatırlattı. Çocukların evlerinden okullarına, okullarından evlerine taşınmaları sürecinde öğrencilerin ve okul servislerinin karıştığı trafik kazalarını önlemek ve çocukların eğitimlerini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmeleri için trafik güvenliğinin önemine değinen Yerebakan, öğrenci servis araçları ve öğrenci servis araç şoförlerinin taşıması gereken nitelikleri sıraladı.

Öğrenci servis araç şoförünün yetkili ve hizmetin niteliklerine sahip olması gerektiğini vurgulayan Emniyet Amiri Sefer Yerebakan, sürücülerin davranışında sevgi ve saygının hakim olmasını isteyerek, şöyle devam etti: “Öğrenci, veli, servis rehberi, okul idarecileri, ve şirket yöneticileri yada çalışanlar ile ilişkilerinde ve trafikte daima nazik ve hoşgörülü olmalıdır. Görev süresi boyunca firmanın belirlediği kıyafetler giyilmelidir. Giysiler temiz ve ütülü olmalıdır. Her gün tıraş olmalı, hijyene dikkat etmelidir. Görev süresinde araç içinde ve dışında görev alanlarında sigara içmemelidir. Tespih kullanmamalı, yolcu taşımacılığı sürücü mesleki yeterlilik belgesine ve belgesi kullandığı aracın sınıfına uygun olmalıdır. B sınıfı sürücü belgesi en az 5, E sınıfı sürücü belgesi ise en az üç yıllık olmalıdır. Araç sürücüsü hüküm giymemiş olmalıdır. Şoförler, en son 5 yıl içinde, bilinçli ve taksirli olarak ölümlü trafik kazalarına karışmamış olmak, alkollü olarak araç kullanma ve hız kurallarını ihlal nedeniyle, sürücü belgesine birden fazla geri alınmamış olması gerekir”

Emniyet Amiri Sefer Yerebakan, aykırı öğrenci servisi taşımacılığı yapan ihbarların en kısa zamanda değerlendirilerek gerekli yasal işleminde yapılacağını, yönetmeliğe aykırı taşımacılık faaliyetlerinde bulunanlar hakkında Karayolu Trafik Kanununun 75. maddesine istinaden 172 TL idari para cezası yazılacağını belirterek, sürücüleri uyardı. Toplantıda bazı servis şoförleri ise fahri trafik müfettişlerinden yakındı.

Toplantıya Emniyet Müdür Yardımcısı Mesut Önal, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Yalman, Trafik Şube Müdürü Cengiz Emirza, Bölge Trafik Şube Müdürü Bekir Kahveci, Belediye Başkan Danışmanı Erdoğan Yuvacı, Belediye Ulaşım Hizmetleri Müdürü Tahsin Akar, servis taşımacılığı yapan firma sahipleri ve sürücüler katıldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri