Emniyet Mensuplarının Aileleri: Haram Lokma Yemediler, Yedirmediler

Mersin’de yasa dışı dinleme iddiaları ile düzenlenen algı operasyonu sonrasında gözaltına alınan emniyet mensuplarının aileleri, evlatlarının haram lokma yemediğini ve yedirmediğini söyledi. Mersin’de, yasadışı dinleme operasyonu ile...

Mersin’de yasa dışı dinleme iddiaları ile düzenlenen algı operasyonu sonrasında gözaltına alınan emniyet mensuplarının aileleri, evlatlarının haram lokma yemediğini ve yedirmediğini söyledi.

Mersin’de, yasadışı dinleme operasyonu ile gözaltına alınan 26 emniyet mensubunun ailesi ve vatandaşlar, emniyet mensuplarına desteklerini sürdürdü. Aileler ve vatandaşlar, gecenin ilerleyen saatlerine rağmen emniyet önünden ayrılmadı. Kucaklarındaki çocukları ile gelen bazı ailelerin sessizce cevşen okuyup dua ettikleri görüldü. Okunan Hacet duasına ise hep birlikte 'amin' denildi.

Gözaltına alınan İlyas A.'nın annesi Bedevi A., onlara hiç haram lokma yedirmediğini söyledi. Gözaltına alanlardan ellerini vicdanlarına koymalarını isteyen anne Bedevi A.,

“İlyas’ı biliyorlar nasıl bir insan olduklarını. İlyas hep devlet için çalıştı, millet için çalıştı. Hiç yanlış yapmadı, inşallah yapmaz. Kaç tane çocuğum olursa yine devlete veririm, hiç gözümü de kırpmam. Hiç yanlışı yok. Çünkü onu ben büyüttüm. Haram lokma yedirmedim ki yanlış yapsın.” diye konuştu.

Bursa’da oturduğunu ve bayramlar geçmesine rağmen oğlunun hiçbir bayramda kendinin yanına gelemediğini ifade eden anne A., “Beni o kadar çok sevdiği halde izini varsa bile kullanmadı. Çoluk çocuğunu hiç düşünmedi. Gece gündüz çalıştı, çalıştığının mükafatı da bu oldu.” şeklinde serzenişte bulundu.

İlyas I.'nın annesi Nurten I. ise “Paralel dediler, paralelle yattılar kalktılar. Paralelin 'pe'sini bilmezdik. Ama bizi paralelci yaptılar sağolsunlar. Yeni Türkiye’nin sloganı bu imiş demek ki! Bilemedik. Yeni evlendirdik oğlumuzu. Gece gündüz nerde; işte. Demek ki sonucu böyle olacakmış. Sağolsunlar devletimiz bunu bize layık gördü. Haram yemedik yemeyeceğiz İnşaallah da yedirmeyeceğiz. Demek ki devletimiz bize bunu layık gördü” ifadelerini kullandı.

Ziya A.'nın eşi Eda A. da, şu an eşinin sorguda olduğunu ifade ederek başından geçenleri şu şekilde anlattı: “Mersin’e geldikten 3 ay sonra eşim açığa alındı. 3 ay açıkta kaldı ve daha sonra tekrar göreve başladı. Bugün yine polisler kapıya gelerek eşimi sorguya getirdiler. Şu an ne sorduklarını kendi de bilmiyordur eminim. Ben de bilmiyorum. Ama onlara bir önerim var. Şunu sorabilirler: 'Kaç kere eşinizle akşam yemeği yediniz', 'Kaç kere çocuğunuzu hafta sonu parka götürebildiniz', Ya da 'kaç bayramı ailelerinizle geçirdiniz.' Bunları sormalarını öneriyorum.”

Yavuz E.'nin kız kardeşi Rukiye E. ise Allah’ın varlığına ve birliğine inandıkları kadar varlıkları ve birlikleri ile onların yanında olduklarını söyledi. Buradaki insanları onların eşleri ya da kardeşleri olmadıkları halde onlara inandıkları için burada olduğunu anlatan kız kardeş E. şöyle devam etti: “Ben abim adına konuşmak istersem; benim abim mühendisliği bırakıp vatan, millet, bayrak aşkı için polisliği tercih etti. Ve şu an bulunduğu konum hiçbir şekilde hak etmediği hiç birinin hak etmediği bir konumdur. Yengem hamile, 6-7 yıldır abim çalışıyor ve sadece bir bayram geçirdik. Hamilelik sürecinde ben vardım yanında. Çünkü abim yoktu. 6 yıldır abim bizimle yoktu, şimdi de yok. 6 yıldır diyorduk ki bizim abimiz mesleğini yapıyor. Bizim abimiz kesinlikle haram lokma yedirmiyor. Martta açığa alındılar. Temmuz ayında ihraç edildiler. Bütün bu maddi olumsuzluklara rağmen ve ben hala eminim ki hem kendi abim adına hem bütün emniyet mensubu ağabeylerim adına hiç biri haram lokma yemedi, yedirmedi ve biz o yüzden buradayız.”

Emniyet mensuplarının yakınları açıklama yaparken, vatandaşlar da alkış ve sloganlarla ailelere destek verdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri