Emniyet kararını duyurdu! Listede Konya var

Emniyet bayram boyunca yapacağı denetimlerle ilgili duyuru yaptı. Listede Konya'nın olması dikkat çekti.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Ramazan Bayramı öncesinde vatandaşların huzur ve güven içerisinde bayramlarını geçirebilmeleri için özel güvenlik denetimleri yapacağını açıkladı. Listede Konya var.

HANGİ ALANLARDA YAPILACAK?

Denetimler, halkın yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezleri, havalimanları, raylı ulaşım sistemleri metro/tramvay/teleferik, iskele/liman ve otogarlarda özel güvenlik personeline yönelik gerçekleştirilecek.

DENETİMLERİN AMACI AÇIKLANDI

Kamu kaynaklarının etkin, ekonomik ve verimli kullanımının sağlanması, hukuki ihlal ve usulsüzlüklerin önüne geçilmesi, haksız rekabetin engellenmesi ve amaca uygun çözümler getirilmesi hedefleniyor. Ayrıca, denetim ve eğitim faaliyetleriyle güvenlik sistem ve cihazlarının aktif olarak kullanımı, özel güvenlik görevlilerinin yetki, görev ve sorumlulukları açısından farkındalık oluşturulması ve sunulan güvenlik hizmet kalitesinin en üst düzeye çıkarılması planlanıyor.

LİSTEDE KONYA VAR

17 Nisan 2023 tarihinden itibaren gerçekleştirilecek denetimler, İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Düzce, Eskişehir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Muğla, Tekirdağ ve Trabzon illerinde, Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı kadrosunda görevli Polis Başmüfettişleri tarafından 294 noktada gerçekleştirilecek. Diğer illerdeki denetimler ise İl Emniyet Müdürlükleri Özel Güvenlik Şube Müdürlükleri tarafından yapılacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri