Emlakçılar Odası’ndan ev sahiplerine uyarı geldi

Tayin döneminin başlamasıyla birlikte Konya'da konut fiyatları yükselmeye başladı. İnşaat şirketlerinin ve Toplu Konut İdaresi'nin yaptığı binalar sayesinde Konya'da konut açığı her geçen gün azalıyor.

Vatandaşlar, tayin döneminin başlaması ve üniversite öğrencilerinin kayıt yenileme tarihlerinin yaklaşmasıyla ev sahiplerinin fiyatları yükselttiğini belirtiyor.

Konya Emlakçılar Odası, konut fiyatlarının birçok şehre göre yüksek olduğunu açıkladı. Konya Emlakçılar Odası Başkanı İsmet Çakır, özellikle alışveriş merkezlerine ve üniversiteye yakın alanlarda konut fiyatlarının hala yüksek olduğunu söyledi.
Bazı mülk sahiplerinin, üniversite öğrencilerine kiraya verdiği için fiyatları yüksek tuttuğunu ifade eden Başkan Çakır, şöyle dedi: "Konya'da son dönemlerde yapılan konutlarla, kiralık daire sıkıntısı daha da azaldı. Ancak bazı konut sahipleri, evlerini üniversite öğrencilerine vermek için fiyatları yükseltiyor. Birkaç öğrenci aynı evi yüksek fiyattan kiralayabilir. Ancak, burada diğer çalışanları ve vatandaşları düşünmek gerekiyor. Şu an üniversiteye yakın bölgelerde kiralar 500- 900 TL arasında. Alışveriş merkezlerine ve kırsal bölgelerde ise 300-500 arası."
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri