Emirgazi 1. Kümede

2011-2012 sezonu önceki gün oynanan 1. Kümeye yükselme play-off maçı ile sona erdi.

2011-2012 sezonu önceki gün oynanan 1. Kümeye yükselme play-off maçı ile sona erdi. Oynanan maçlar sonunda Yeni Emirgazi Belediyespor adını 1. Kümeye yazdıran son takım oldu.

Konya amatör futbolunda 2011-2012 sezonu önceki gün oynanan 1. Kümeye yükselme play-off maçı ile sona erdi. Oynanan maçlar sonunda Yeni Emirgazi Belediyespor adını 1. Kümeye yazdıran son takım oldu. Play-Off maçlarında A grubu 2.’si Yunakspor, B Grubu 2.si Yeni Emirgazi Belediyespor ve C Grubu 2.’si Hilalspor karşı karşıya geldi. İlk maçta Yeni Emirgazi Belediyespor Hilalspor’u 7-3 gibi farklı bir skorla yenerek 2. maç için büyük avantaj sağladı. İlk haftayı bay geçen Yunakspor ise ilk maçını Hilalspor ile oynadı.

Yunak ekibi galip gelerek 1. küme şansını 2. maça taşımak istiyordu. Ancak Hilalspor karşısında beklenmedik bir yenilgi aldı. İlk maçta ağır bir yenilgi alarak 1. Küme şansını kaybeden Hilalspor rakibini 2-1 yendi. Yunakspor aldığı bu yenilginin ardından Yeni Emirgazi Belediyespor karşısına çıkmayacağını Futbol Tertip Komitesine dilekçe ile bildirdi. Yaşanan bu gelişmenin ardından Yeni Emirgazi Belediyespor tek maç oynayarak 1. Kümeye yükselmiş oldu. Yeni Emirgazi hükmen 3-0 galip sayılarak 6 puanla 1. Küme biletini kaptı. Yunakspor Yeni Emirgazi Belediyespor karşısına çıkmış olsaydı 6 farklı kazanması gerekiyordu.

B Grubunda sezonu 2. sırada tamamlayan Yeni Emirgazi Belediyespor 10 maçta 7 galibiyet 1 beraberlik 2 yenilgi aldı ve 22 puan topladı. Yeni Emirgazi Belediyespor 1 puanlık farkla kaçırdığı 1. kümeyi Play-Off maçlarında yakaladı. Oynanan bu karşılaşmaların ardından Konya amatör futbolunda 2011-2012 sezonu tamamlandı. 2. Amatör Küme’de Ilgınspor, Seydişehir Belediyespor, Havzanspor ve Yeni Emirgazi Belediyespor 1. Amatör Küme’nin yeni takımları oldu. 1. Amatör Kümede ise gruplarında en kötü performansı gösteren Ladikspor ve Konya Başakspor 2. Amatör Kümeye düşen takımları olmuştu. Bu sezon 2. Amatör Kümede 19 takım mücadele etti. 3 grupta oynanan ligde birçok takım çeşitli nedenlerden dolayı ilk haftalarda ligden çekildi.  Lig sonuna kadar 4 takım ligden çekilirken 4 takımın ise maça çıkmadığı gerekçesi ile 3 puanı silindi.

SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri