Emine Bozkurt : Mısır'da Yaşananların Unutulmaması Gerekir

Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Hollanda İşçi Partili (PvdA) Sosyal Demokrat milletvekili Emine Bozkurt, Mısır'da yaşananların unutulmaması gerektiğini söyledi.

Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Hollanda İşçi Partili (PvdA) Sosyal Demokrat milletvekili Emine Bozkurt, Mısır'da yaşananların unutulmaması gerektiğini söyledi.

Avrupa Parlamentosu, yasama tatilinden sonra gerçekleştirilen ilk Genel Kurul oturumunda Mısır'daki gelişmeleri değerlendirdi. Avrupa Birliği'nin Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'ında katılımıyla gerçekleşen oturumda Emine Bozkurt, Suriye konusundaki gelişmelerin son günlerde uluslararası toplumun gündeminin üst sırasında olduğunu, ancak Mısır'da yaşananların unutulmaması gerektiğini dile getirdi.

BARIŞÇIL PROTESTO YAPANLARA KARŞI SALDIRIYI KINIYORUM

Emine Bozkurt, haziran ayı sonunda Mursi'nin istifasını talep eden protestoların sert şekilde bastırılması ve hemen ardından gelen darbeyle birlikte bir şiddet ve insan hakları ihlalleri döngüsü içerisine giren Mısır'da, göstericilerin kimin tarafında olduklarının hiçbir önemi olmadığını, daha fazla iş fırsatları ve daha fazla demokrasi talepleriyle canlarını riske atarak barışçıl protesto haklarını kullananlara karşı yapılan her saldırıyı kınadıklarını belirtti.

AB MISIR'DA DEMOKRASİNİN YERLEŞMESİNE KATKIDA BULUNACAK HEDEFLERİ İYİ BELİRLEMELİ

Bozkurt şöyle konuştu: "Mısır´da ekonomik sıkıntılar ve siyasi istikrarsızlık ortamından oluşan kısır döngüyü kırmak gerekiyor. Bunun için öncelikle katılımcı anayasal süreç için adımların atılması gerekiyor. Bu süreçte kadınların önemli bir yer tutması çok hayati bir konu. Devrim, bir kez kadınların ellerinden çalındı, aynı hatanın tekrarlanmaması gerekiyor. İkinci olarak da Avrupa Birliği'nin Mısır'da demokrasiyi yeniden inşa etmek için yoğun çaba sarf etmesi gerekiyor. Bu bağlamda Avrupa Birliği'nin Mısır'daki demokrasinin yeniden yerleşmesine katkıda bulunacak, hedefleri iyi belirlenmiş ekonomik katkısı büyük önem arz ediyor."

Avrupa Parlamentosu 12 Eylül Perşembe günü Mısır'daki duruma ilişkin bir ilke kararını oylayacak.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri