Emekliye ikramiye

Hükümet, emekliye bir maaş ikramiye vermek için harekete geçti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri bankalarla görüşüyor. Görüşmeler olumlu sonuçlanırsa emekli bir maaş ikramiye alacak

Milyonlarca emekliye 13. maaş geliyor. 11 milyon emekliye bir maaş ikramiye verilecek. Asgari ücreti bin 300 liraya çıkaran ve emekli maaşlarına 100 lira zam yapan hükümet, şimdi de emeklilere ikramiyeyi masaya yatırdı. Seçimlerden önce Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iktidar olursak, "Ramazan ve Kurban Bayramı'nda emekliye birer maaş ikramiye vereceğiz" vaadini hükümet hayata geçiriyor. Yılbaşında bütün emeklilere 100 lira zam veren hükümet, bu kez de emekliye bir maaş ikramiye verecek.

BANKALARLA GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, emekliye bir maaş ikramiye vermek için harekete geçti. Bakanlık yetkililerin bankalarla görüşmeleri devam ediyor. Bankalarla yapılan görüşmesi olumlu biterse emekliye her yıl bir maaş ikramiye verilecek. Emekliler dört gözle Ankara'dan gelecek haberi bekliyor. Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada, bu yıl emekli maaşlarına yapılan ekstra 100 liralık seyyanen zammın yanı sıra, emeklilerin gelirini artıracak pek çok formülü ele aldıklarını, bir maaşlık ikramiyenin de masada olduğunu söyledi.

BANKALAR MAAŞLAR İÇİN YARIŞIYOR

Öte yandan bankalar, emekli ve memurlara promosyon olarak belli dönemler için para ödüyor. Çoğunlukla 2-3 yıllık dönemlerde olan ödemeler brüt maaşın yüzde 60'ı şeklinde veriliyor. Türkiye'de 10 milyondan fazla emekli var. Emeklilerin yıllık maaş turları ise 120 milyar liranın üzerinde. PTT dahil 22 banka bu maaşları ödüyor ve pastadan pay almak için yarışıyor. Maaşları ağırlıklı olarak kamu bankaları öderken, özel bankaların oranı da artmaya başladı. Özel bankalar da emeklileri kazanmak içni çeşitli kampanyalar düzenliyor. Kimi bankalar emekliye çeyrek altın, kimi 500-600 lira nakit para, kimi de alışveriş puanı veriyor. Çalışma Bakanlığı kamu ve özel bankalarla bir görüşme trafiği başlattı. Yürütülen pazarlıklar olumlu sonuçlanırsa emekliler promosyona kavuşacak. Görüşmelerin önümüzdeki haftalarda sonuçlanması bekleniyor.

KERİM ATICI merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri