Emeklilerden Sağlıktaki Yüzde 200 Zamma Tepki

Türkiye Emekliler Derneği Adana Şube Başkanı Seyfi İyiyürek, sağlık kuruluşlarına yapılan yüzde 200’lük zammın yeniden gözden geçirilmesini istedi.Sağlık Bakanlığı’nın yanlış politikaları sonucunda sağlık kuruluşlarına yapılan...

Türkiye Emekliler Derneği Adana Şube Başkanı Seyfi İyiyürek, sağlık kuruluşlarına yapılan yüzde 200’lük zammın yeniden gözden geçirilmesini istedi.

Sağlık Bakanlığı’nın yanlış politikaları sonucunda sağlık kuruluşlarına yapılan zam emeklileri olumsuz etkilemeye devam ediyor. Türkiye Emekliler Derneği Adana Şube Başkanı Seyfi H. İyiyürek, bu yönde kendilerine sürekli şikayetlerin geldiğini hatırlatarak, ”Bazı özel sağlık kuruluşlarının aldığı muayene ücretleri, emeklilerimizin canını gerçekten yakmaktadır. Bu uygulamadan vaz geçilmesini talep ediyoruz.” dedi.

Dernek Başkanı İyiyürek, yaşamının ikinci baharında gülmek isteyen ancak engellenen emeklilerin aldığı darbelere muayene ücretlerinin de katıldığını belirtti. Yaklaşık 3 aydan beri yürürlüğü giren yeni uygulamadan dolayı emeklilerin mağdur olduğunu kaydeden İyiyürek, bazı özel hastanelerin aldığı muayene ücretlerinin emeklilerin bütçesini sarstığını kaydetti.

İyiyürek şu ifadelere yer verdi: “Aldığı çok düşük maaşla geçim savaşı veren binlerce üyemiz, ne yazık ki zaman zaman sağlık sorunu da yaşamaktadır. Bunun için de en uygun bir özel sağlık kuruluşuna gitmektedir. Ancak, burada da muayene ücretiyle karşı karşıya kalmaktadır. Buraya gitmeyip, bir devlet hastanesine gitse o zaman da yol parası ve zaman kaybı olmaktadır ki, emeklilerin canı yine yanmaktadır. Özel yerlerde canı yanan, devlete de bazı nedenlerden dolayı gidemeyen emeklilerimizin durumu ne olacak? Bize göre bunun tek çözümü var. Hayata geçirilen yüzde 200’lük ücret artışı yeniden gözden geçirilsin.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri