Emekliler 9 bin lira maaş istiyor

Yüksek enflasyon emeklilerin yaşamını zorlamaya devam ederken, asgari ücrete yapılan zam yeni taban düzenlemesi beklentisine neden oldu.

Emekli maaşlarında yapılan son düzenleme ile taban maaş 3 bin 500 liraya yükseltilmişti. Yüksek enflasyon emeklilerin yaşamını zorlamaya devam ederken, asgari ücrete yapılan zam yeni taban düzenlemesi beklentisine neden oldu. Tüm Emeklilerin Sendikası Genel Başkanı Zeynel Abidin Ergen, emeklilere yapılacak maaş zammının reel durumlar baz alınarak yapılması için çağrıda bulunarak, “Beklentimiz 9 bin lira olması yönünde” dedi.

Son yapılan düzenleme ile birlikte taban emekli maaşı 3 bin 500 TL olarak belirlenmişti. 2023 yılı asgari ücret zam oranının yüzde 54,7 oranından zamlanarak 8 bin 506 TL’ye yükselmesinin ardından milyonlarca emekli maaşlarına yapılacak zam oranını beklemeye başladı. Yaklaşık 1,5 milyon emekli taban maaştan emekli maaşı alırken Tüm Emeklilerin Sendikası Genel Başkanı Zeynel Abidin Ergen, emekli maaşlarına yapılacak düzenlemede yüzdelik oranlar ile değil reel oranlara uygun zam yapılması için çağrıda bulundu.

En düşük emekli maaşına yapılacak zammın asgari ücretin üzerinde olması gerektiğine dikkat çeken Ergen, beklentilerinin 9 bin TL olduğunu belirterek, “ Var olan fiyatlar karşısında emeklilerimizin direnme gücü kalmamıştır. Yaşam standartlarımızın güncellenmesi gerekmekte. Bize göre enflasyonun yüzde 180’lere ulaştığı bir dönemde enflasyona karşı koruma yüzdelik oranlarda zamlar ile sağlanamaz. Açlık ve yoksulluk sınırı baz alınarak reel oranda zam verilmelidir. Beklentilerimiz reel oranlar ışığında gerçekleştirilmelidir. Bunun için beklentimiz 9 bin TL” ifadelerini kullandı.

Emekli maaşları ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Tüm Emeklilerin Sendikası Genel Başkanı Zeynel Abidin Ergen, emeklilerin aldıkları maaşlar ile geçinmesinin mümkün olmadığına dikkat çekerek, “Beklentimiz 8 bin 506 TL olarak belirlenen asgari ücretin üzerinden bir rakam açıklanması yönünde. Milyonlarca emekli aldıkları maaşların düşüklüğü sebebiyle mağduriyetler yaşamaya devam ediyor. Gözlemlerimiz sonucunda toplumun en yoksul kısmının işsizlerden sonra emekliler olduğunu fark ettik. Bu yüzden insani bir rakam belirlenmesini talep ediyoruz” dedi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri