Emekli-sen Üyeleri, Promosyon Maaş İçin Eylem Yaptı

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Emekli-Sen üyeleri, emeklilere promosyon maaş verilmesi için eylem yaptı. Eylemciler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bir dilekçe göndererek isteklerinin değerlendirilmesini...

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Emekli-Sen üyeleri, emeklilere promosyon maaş verilmesi için eylem yaptı. Eylemciler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bir dilekçe göndererek isteklerinin değerlendirilmesini istedi. Üyeler, dilekçelerinin dikkate alınmaması halinde, geçmişe dönük alacakları konusunda da bakanlığa dava açacaklarını belirtti.

Emekli-Sen üyeleri, SGK’dan promosyon maaş isteyerek Beyoğlu Galatasaray Meydanı’nda eylem yaptı. Emeklilere promosyon verilmemesini protesto eden eylemciler, pankart açarak, ‘Zam zulüm işkence işte AKP’, ‘Yaşasın örgütlü mücadelemiz’ şeklinde slogan attı.

Emekli-Sen Aksaray 3 Nolu Şube Başkanı Rahime İldemir Bayrak, konu ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Türkiye'de serbest piyası olmadığını belirten Bayrak, “Türkiye’de uygulanmakta olan sözde serbest piyasa gereği çalışanların maaş ödemelerini almak için promosyon verilmektedir. 11 milyon emekliye promosyon vermeme konusunda zimmi bir anlaşma içindedirler. Bu anlaşmayla bankalar hem Anayasa’nın 10. maddesindeki eşitlik ilkesini hem de kendilerinin kutsadıkları serbest piyasa kurallarını çiğnemektedirler. Zira çalışanlar, bugün sarf ettikleri emeklerinin karşılığı olan maaşlarını bankalar aracılığıyla, emekliler ise geçmiş emeklerinin ve ödedikleri primlerin karşılığında hak ettikleri aylıklarını bankalar aracılığıyla alan kişilerdir. Bu ortak özelliklerinden dolayı kamu yönetiminin, iş ve işlemlerde eşit uygulama yapmasını gerektirir." ifadelerini kullandı.

Çalışma Bakanı'nın promosyon için bankalarla görüşüyoruz şeklindeki açıklamalarının 11 milyon emekliyi beklentiye soktuğunu belirten İldemir Bayrak, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: "Promosyon ödenmesi hususunda bankalar arasında süren rekabet, kamu kurumları arasında farklı uygulamaların ortaya çıkmasına yol açtığından bu farkları ortadan kaldırmak ve tüm kamu çalışanlarının eşit düzeyde promosyon almalarını sağlamak üzere Başbakanlık tarafından 2007 yılında genelge çıkarılmıştır. Emekli aylıklarını ödeyen Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan sorumlu olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, ‘emeklilere promosyon verilmesi için bankalarla görüşmeler yapıyoruz’ şeklinde zaman zaman açıklama yapmaktadır. Bakanın bu açıklamaları ise bazı basın organlarında emekliye müjde diye, emekliye 13. maaş şeklinde yer almaktadır. Gerek bakanın açıklamaları gerek bu açıklamaları sanki her şey olmuş bitmiş gibi yansıtan basın haberleri, 11 milyon emekliyi beklentiye sokmuş olsa da maalesef bugüne kadar hiçbir ilerleme kaydedilmedi ve emeklilere promosyon verilmedi. Birçok konuda olduğu gibi maalesef bu konuda da sesimizi duymadı ve gerekli adımları atmadı.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri