Emekli, Ramazan'da Promosyon Bekliyor

Türk Emekli Sen Nevşehir İl Temsilcisi Yavuz Soysaldı, “10 milyon emekliye 6 yıldır beklediği maaş promosyonundan birer maaş verilsin.

Türk Emekli Sen Nevşehir İl Temsilcisi Yavuz Soysaldı, “10 milyon emekliye 6 yıldır beklediği maaş promosyonundan birer maaş verilsin. Emekli Ramazan'da hükümetten bunu bekliyor.” dedi.

Emeklilerin büyük çoğunluğunun açlık sınırı altında maaş aldıklarını belirten Türk Emekli Sen Nevşehir İl Temsilcisi Yavuz Soysaldı, "Emeklinin büyük çoğunluğu açlık sınırı yani bin 75 liranın altına maaş alıyor. Kira borç ödeyen emeklinin bu parayla geçinmesi imkânsızdır. Ramazan'a sayılı günler kaldı. Emekliyi Ramazan alışverişi endişesi sardı. Emekli bu Ramazan'da ya kredi alacak ya da kredi kartı kullanacak. Bu da borcunun artacağını gösteriyor. Bu rakamlarla emeklinin iftar ve sahur sofrasındaki yiyecek azalacak." diye konuştu.
Soysaldı, bu Ramazan öncesi hükümetin ve bankaların yapacağı en iyi hareket ve hamlenin emekliye bir maaş tutarında maaş promosyonu vermesi olduğunu belirterek, "Bu para devletten çıkmayacak. Emekliden para kazanan bankalardan çıkacak." ifadesini kullandı.

Soysaldı, “Emekli 6 yıldır maaş promosyonu bekliyor. Ramazan'da verilecek para bundan kesilsin. Bu kadar zamanda SSK emeklisinin 3 bin 600 TL, BAĞ-KUR emeklisinde 2 bin 800 TL ve memur emeklisinde ise 4 bin 300 TL tutuyor. Bundan emekliye bir maaş verse ne olur? Üstelik bunun büyük kısmı ödenecek borç, yapılacak alışverişle tekrar bankalara geri döner." dedi.

2013 yılının ikinci 6 ayında emekli aylıklarına yapılacak artışların belli olduğunu belirten Soysaldı “Zamlı maaşla bile emeklinin geçinmesi çok zor. Buna göre, Ekim 2008'den önce emekli olmuşların en düşük işçi emekli aylığı sadece 36.9 TL artışla 922.6 TL'den 959.5 TL'ye yükseldi. Diğer taraftan, 716.3 TL olan en düşük BAĞ-KUR esnaf emeklisi aylığı 745 TL olacak. En düşük memur emekli aylığı bin 86.6 TL'den, bin 130 TL'ye yükselecek. Memur emeklilerinin taban aylıklarındaki artış miktarı 43.5 TL oldu.” şeklinde bilgi verdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri