Emekli maaşları için yeni formül masada! Toplantı bu akşam yapılacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, AKP Meclis Grup Başkanı Güler ve AKP Grup Başkanvekili Elitaş emekli maaşı zammıyla ilgili bir toplantı yapacak.

Emekli maaşlarıyla ilgili beklenen zam konusunda hükümet yetkililerin toplantı yapacağı açıklandı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AKP Grup Başkanı Abdullah Güler ve AKP Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş'in emekli maaşlarına zam yapılması konusunda toplantıda bir araya gelmesi planlanıyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA ZAM GELECEK Mİ ?

AKP iki formül üzerinde duruyordu. 10 bin lira olan en düşük emekli aylığının düzeltilmesi için çalışılıyor. En düşük maaşın 12 bin liraya çıkarılması, tüm emeklilere de 2 bin lira seyyanen zam yapılmasının da üzerinde duruluyordu. Ak Parti kaynaklarına göre seyyanen zam gündemde değil. En düşük emekli aylığının yükseltilmesi formülü üzerinde çalışılıyor.

Hükümet yetkililerin yapacağı toplantı öncesi henüz rakam gündeme gelmedi. Emeklilik sistemi üzerinde ileriye dönük planlama gündemde.

Toplantı sonrasında çalışmalar neticesinde yapılacak artışın, hükümetin çalıştığı vergi paketine eklenmesi düşünülüyor. Temmuz ayına yetişmezse fark olarak sonradan yatırılması gündeme gelebilir.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (9)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri