Emekli maaşına zam geliyor! İşte detaylar

Emekli maaşına gelecek zamla ilgili detaylar belli oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TRT Haber'de yaptığı açıklamada, Temmuz ayında asgari ücretlilere maaş artışı yapılacağını belirtti. Bilgin, Temmuz ayında yapacakları düzenlemeyle birlikte asgari ücretlilerin reel kaybını hesapladıklarını ve buna göre bir düzenleme yapacaklarını ifade etti. Ayrıca, yılbaşında kamu çalışanlarına enflasyon farkı ve yüzde 14 refah payı verdiklerini hatırlatan Bakan Bilgin, Temmuz ayında bu düzenlemeyi yeniden yapacaklarını ve bu düzenlemenin emeklileri de kapsayacağını söyledi.

Bakan Bilgin ayrıca, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkarıldığını hatırlattı ve emekli aylıklarının yeniden düzenleneceğini belirtti. Önümüzdeki günlerde yapacakları düzenlemeyle birlikte 7 bin 500 TL'nin üzerinde aylık alan maaş alan aylıkları o düzeyde olan emeklilerin de tatmin edeceği bir düzenleme gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

Bakan Bilgin ayrıca, kamu işçileri ile gerçekleştirilen toplu görüşmelerde sona yaklaşıldığını açıkladı. İşçi ve işveren sendikalarının taleplerini birlikte müzakere ederek en uygun çözümü bulacaklarını belirten Bilgin, önümüzdeki hafta müzakerelerin neticelenmesini umduğunu ifade etti. Bilgin, müzakereler sonucunda işçilerin mutlu olacakları düzeyde bir düzenlemenin gerçekleşeceğini de sözlerine ekledi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri