Emekli Koruculara Üstün Hizmet Belgesi Verildi

Bingöl İl Jandarma Komutanlığı koruculuktan emekli olan 30 kişiye üstün hizmet belgesi takdim etti.Bingöl İl Jandarma Komutanlığının yaptığı organizasyona Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali...

Bingöl İl Jandarma Komutanlığı koruculuktan emekli olan 30 kişiye üstün hizmet belgesi takdim etti.

Bingöl İl Jandarma Komutanlığının yaptığı organizasyona Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Çardakcı, Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün ve korucular katıldı.

Saray Park Cafe Restaurantta gerçekleşen programın açılış konuşmasını Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen yaptı. Bölgeye gelen devlet memurlarının en fazla 2-3 yıl görev yapıp gittiklerine değinen Sözen, ''Bizim ne gideceğimiz bir vatanımız ne de toprağımızı, dede yadigarı malımızı, mülkümüzü kimseye bırakacak bir durumumuz yoktur. Bizler bu bölgenin öz unsurları olarak burada yaşamak mecburiyetindeyiz ve burada yaşamayı sonsuza dek sürdüreceğiz. Bunu bilmeyenler bir gün bu bölgede farklı oluşumlar içinde olabileceğini düşünenler, özerklik düşünenler, kardeşliğimizi bölmeye çalışanlar, asla bu amaçlarına ulaşamayacaklar.'' dedi.

Sözen, yaklaşık 6 ay önce PKK terör örgütü tarafından kaçırılan korucu Sıtkı Yazar'ında biran önce özgürlüğüne kavuşmasını diledi.

İl Jandarma Komutanı Albay Selahattin Mersin ise konuşmasında korucuların, güvenlik güçlerinin en büyük yardımcıları olduğunu vurgulayarak, ''Asker ile et ve tırnak gibi hareket ederek, ülkenin birlik ve bütünlüğünü parçalamaya çalışan ve ülkenin en önemli sorunu haline gelen hain terör örgütüne karşı kendinize verilen her türlü görevi canınız pahasına yerine getirerek milletin takdirini kazandınız. Siz, Bingölün kahraman korucuları yapmış olduğunuz özverili görevlerden dolayı hepinize yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. Türk silahlı kuvvetleri adına sizlere ve ailenize sağlık ve esenlikler diliyorum.'' dedi.

Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan da 1985 yılından buyana koruculuk sisteminin olduğunu belirtti. Taşyapan, ''İlimizde bu süre içerisinde 780 kardeşimiz emeklilik hakkını kazandı ve emekli oldu. Tabiî ki bu süre içerisinde şehitlerimiz oldu, gazilerimiz oldu, çok büyük acılar yaşadınız, yanınızdaki arkadaşlarınız şehit oldu, yaralandı gazi oldu. Ama siz vatanınız için, topraklarınız için, mukaddesatımız için, birlik ve beraberliğimiz için yılmadınız, Allah ömür verdi ve emekliliği tattınız. Bundan sonraki hayatınızda çocuklarınızla, eşlerinizle, sevdiklerinizle sizlere huzurlu, güvenli bir hayat diliyorum. İnşallah bu dünyada yaşadığınız süre içerisinde de bu huzur ve güven içerisinde yaşarsınız.'' ifadelerini kullandı.

Huzuru bozmaya, vatanın bütünlüğünü bozmaya yönelik olan her türlü tedbirin kişilere karşı veya teröre karşı bu topraklarda devletin milletle hep birlikte mücadele vereceğini belirten, Vali Taşyapan, ''Parça parça olduğumuz zaman bunun bir anlamı yoktur. Hepimiz biriz, kardeşiz, Müslümanız, Millet olarak Türk'üz. Bunun içerisinde her türlü unsur olabilir ama milletimizin adı Türk Milleti, devletimizin adı da Türkiye Cumhuriyetidir. Bu topraklar hepimizi doyuracak topraklardır. Yeter ki biz kardeşliğimizi bir arada tutalım, bu topraklara beraberce sahip çıkalım. Zaten sahip çıkmışız. Etle tırnak olmuş milletleri ayırmanın imkanı var mıdır?'' dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra emekli olan 30 korucuya üstün hizmet belgesi verildi. Daha sonra ise Bingöl il merkezinde bulunan şehitlik anıtı önünde toplu fotoğraf çekimi yapıldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri