Emekli De Ulaşım Zammına Tepki Gösterdi

Adana’da şehiriçi ulaşıma yapılan zamma emeklilerden de tepki geldi. Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Seyfi İyiyürek, zammın geri çekilerek, uygun bir seviyeye getirilmesini istedi. İyiyürek, yaptığı açıklamada, seçimlerden önce...

Adana’da şehiriçi ulaşıma yapılan zamma emeklilerden de tepki geldi. Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Seyfi İyiyürek, zammın geri çekilerek, uygun bir seviyeye getirilmesini istedi.

İyiyürek, yaptığı açıklamada, seçimlerden önce belediye başkanlarının kendilerine yaptığı ziyarette bir çok vaadler sıraladığını, bunlar arasında ulaşım konusunun da yer aldığını söyledi. Ancak bugün gelinen noktada, yaşanan zam furyasından dolayı büyük hayal kırıklığına uğradıklarını ifade eden İyiyürek, “Dar gelirli 65 yaş altı emeklilerimiz maalesef çok zor durumda olduğundan dolayı, ulaşım konusunda 60 yaşa indirilmesini istedik. Çeşitli kentlerde 60 yaş uygulaması olmasına rağmen Adana’da bu uygulama yapılmadı. Bu yapılmadığı gibi üstüne üstlük yeni yapılan yüzde 33’lük zamdan dolayı, günlük yaşamını rahat geçirmek için didinen 40 bin civarındaki emeklilerimizi de büyük kayba uğratacaktır.” dedi.

İyiyürek, zammın geri çekilerek uygun bir düzeye getirilmesi gerektiğini belirtti. İyiyürek, şunları kaydetti: “Belediye başkanımız ile otobüs ve dolmuş başkanlarını göreve çağırıyoruz. Mazota son 1,5-2 yıldan beri doğru dürüst zam yapılmamıştır. Gerek otobüsler, gerekse dolmuşların elde ettiği kâr ortadadır. Kârlarında gözümüz yok, ancak yolcu sayısına bakıldığı zaman, yapılan yüzde 33’lük zam gerçekten büyük zamdır. Bizler, başkanlarımızın, ellerini vicdanlarına koyup iyi bir muhasebe yaparak, bu zamları geri alıp daha makul bir artış yapmalarını bekliyoruz.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri