Emekli, asgari ücretin hasretini çekiyor

Ülkemizde asgari ücret alanların hali içler acısı durumdayken çok sayıda emeklinin hayali asgari ücret seviyesinde maaş alabilmek...

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, 13 milyon civarında emekli ve hak sahibinin ülke nüfusunun önemli bir bölümünü oluşturduğuna dikkati çekerek, karşılanan taleplerine rağmen milyonlarca emeklinin hâlâ çözüm bekleyen sorunlarının bulunduğunu ifade etti. Ergün, emeklilerin temel taleplerinin gelirlerinin artması yönünde olduğunu söyleyerek, “Emeklilere insanca yaşamaya yetecek bir aylığın ödenmesi, sosyal devlet olmanın da bir gereğidir. Emekli aylıklarında eşitliğin sağlanması için intibak yapılmalı, en düşük emekli aylığı asgari ücret seviyesine yükseltilmelidir.” dedi.

Bugün açıklanacak enflasyon rakamları emeklilerin alacağı zam oranını da belirleyecek ama...

Çarşı pazar fiyatlarına yetişemiyoruz, en azından “bayram ikramiyeleri asgari ücret artışına endekslensin”

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Satılmış Çalışkan, bayram ikramiyelerinin asgari ücret artışına endekslenmesini, tüm emeklileri kapsayan hizmet ve prime dayalı “standart birliği yasası”nın çıkarılmasını talep etti. Çalışkan, “Halbuki biz çarşı pazar fiyatlarına yetişemiyoruz. Artışlar, temel ihtiyaca göre değil, talimatlara göre değerlendirilmekte. Bayram ikramiyelerine üç yılın sonunda yapılan artış yeterli değildir. İlerisi için bir artış ibaresi belirtilmemiştir. Talebimiz, bunun asgari ücret artışına endekslenmesidir.” diye konuştu.

10 KİŞİDEN 1’İ EMEKLİ MAAŞIYLA GEÇİNMEYE ÇALIŞIYOR

Sosyal  Güvenlik Kurumu, 5 milyon 964 bini SSK, 1 milyon 654 bini Bağ-Kur, 1 milyon 569 bini Emekli Sandığı statüsünde olmak üzere toplam 9 milyon 187 bin kişiye emekli aylığı ödüyor.

Vefat eden eş, anne veya babasının aylığını alan 3 milyon 878 bin kişi, malullük, vazife malullüğü ve sürekli iş göremezlik aylığı alan 318 bin kişi de eklendiğinde kurumdan aylık ve gelir alanların sayısı 13 milyon 383 bini buluyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri